2.generasjons X4 er klar

Med lanseringen av første generasjon BMW X4 i 2014 etablerte BMW et nytt segment og viste verden det uutforskede potensialet for nisjemodeller i mellomklassen. Med 200 000 solgte BMW X4, er det nå klart for andre generasjon.

– Helt nye BMW X4 bygger videre på siste generasjon BMW X3 som ble lansert høsten 2017, og er en sammensmelting av de typiske trekkene ved en BMW X-modell og en coupé. X4 er atleten i BMWs X-familie, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Det siste tilskuddet i BMWs X-familie presenteres på den internasjonale bilutstillingen i Genève i mars og ruller inn på norske veier i juli. I andre generasjon BMW X4 er det lagt mer vekt på sportslighet og særegen design. Naturlig nok deler den mye teknikk og design med søskenmodellen BMW X3, men helt nye BMW X4 står også frem som en modell med egen karakter og spisset kjøredynamikk.

Design og utstyr
Sammenlignet med første generasjon er X4 blitt lengre, bredere og lavere. Den nye modellen byr på dynamiske proporsjoner og en coupéaktig taklinje kombinert med et romslig interiør. Bilen har optimal vektfordeling på 50:50 og har også et lavere tyngdepunkt enn sitt søsken BMW X3.

Der fronten til helt X4 har mye til felles med X3, skiller derimot bilens bakside seg tydelig ut. Den fallende taklinjen møter en bred bakrute og nye L-formede baklykter med LED-teknologi. Baklyktene går i ett med skulderlinjen og strekker seg innover på bakluken.

BMW X4 deler standardutstyr med BMW X3, men har i tillegg LED-frontlykter, variabel sportsstyring, Performance Control, automatgir med hendler ved rattet og M Sport-sportsunderstell som standard.

Interiør
Interiøret preges av moderne linjer og BMWs solide kvalitetsinntrykk. Sitteposisjonen er lett hevet, typisk for BMWs X-modeller, og kneputer på siden av midtkonsollen understreker det sportslige snittet.

Den økte akselavstanden (+54 mm) kommer blant annet baksetepassasjerene til gode med større benplass (+27 mm). Baksetet har tre normale sitteplasser og bagasjerommet har et volum på 525 liter. For første gang kan BMW X4 leveres med panoramasoltak. Som på BMW X3 er frontruten ytterligere isolert for bedre komfort og mindre støy.

Motorer og priser
Ved lansering i juli tilbys først to firesylindrede bensinmotorer og to dieselmotorer, en firesylindret og en sekssylindret. Noe senere lanseres ytterligere to varianter, deriblant X4 M40i. Sammen med X4 M40d utgjør den spydspissen for ren kjøreglede i X4-familen og bærer betegnelsen M Performance. Begge disse to modellene gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på ca. 5 sekunder. M Performance-modellene har blant annet også særegne eksetriørdetaljer, sportsdifferensial og eget eksosanlegg som standard.

Lik, del og følg oss: