Bedre rekkevidde på Ford Focus electric

I løpet av våren kommer en kraftig oppgradert versjon av Ford Focus Electric. Rekkevidden er økt med 63 kilometer.

Rekkevidden er nå  inntil 225 km. I tillegg tilbyr den nå også hurtiglading, som gjør at batteriet kan lades til 80% på 30 minutter.

– Med denne kombinasjonen av pris, rekkevidde, rask lading, kraftig motor, mye standardutstyr og gode kjøreegenskaper er vi sikre på at dette er en elbil som vil passe mange, sier markedsdirektør hos Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Batteristørrelsen i nye Focus Electric har økt til 33.5 kWt. Den elektriske motoren har en effekt på 145 HK, og Focus Electric har tatt vare på alle de gode kjøreegenskapene som Ford er kjent for.

– Focus har i mange år vært en av verdens mest populære biler, så det er helt naturlig for oss at den også skal konkurrere om kundene som er på utkikk etter et rimeligere helelektrisk alternativ. En rekkevidde på 225 km samt mulighet for hurtiglading, vil dekke behovet for veldig mange, sier Haugaard.

Hele 87% av dagens elbileiere har aldri stått over en reise fordi rekkevidden er for kort eller ladetiden for lang. I gjennomsnitt skjer dette bare en enkelt gang per år, viser en rapport fra Transportøkonomisk Institutt.

Nye Focus Electric blir også utrustet med SYNC3. Dette er noe av det beste du får av infotainment-system i en bil i dag. Fra en krystallklar åtte tommers berøringsskjerm kan du kontrollere både smarttelefon, musikk, navigasjon og klimaanlegg med stemmekommandoer på norsk eller ved berøring. Bilen dukker opp på norsk jord i april

 

Lik, del og følg oss: