BMW i3 er Norges mest solgte bil

BMW i3 er Norges mest solgte bil

Hele 1.014 registreringer i November gjør BMW i3 til Norges mest solgte bilmodell i forrige måned.

– BMW i3 treffer et stort og bredt publikum. Med den økte rekkevidden på inntil 300 kilometer erfarer våre kunder at BMW i3 dekker deres daglige behov. Ikke bare for elektrisk kjøring i byen, men også for de noe lengre dagsturene, sier direktør BMW Goup Norge, Emmanuel Bret.

Med sine 3531 registreringer hittil i år er BMW i3 nå for tiden også Norges åttende mest registrerte bilmodell blant de 141.001 bilene som så langt er registrert.  BMW i3 er også den tredje mest registrerte elbilen i det norske markedet i år, og deler pallplassering med VW Golf og Nissan Leaf.

8000 BMW i3 på norske veier

BMW i3 ble lansert for 3 år siden, og innen årslutt vil trolig over 8000 eksemplarer rulle på norske veier. Det utgjør over 13 prosent av den totale produksjonen siden den første i3-modellen kjørte ut fra fabrikken i Leipzig i Tyskland – en av de mest energieffektive og bærekraftige bilfabrikkene som finnes idag.

– Norge befester sin posisjon som verdens nest største marked for BMW i3, sier Emmanuel Bret. – Vi opplever stadig at nye kunder oppdager bilens særegne egenskaper, for mange er det også deres første BMW. Faktisk er mer enn 80 prosent av i3-eierne rundt om i verden nye BMW-kunder.

Mer elektrisk satsning i vente fra BMW

Samtidig som BMW i-modellene fortsetter å utvikle seg, vil BMW også lansere elektriske drivlinjer blant de tradisjonelle BMW-modellene. Blant annet vil det det komme en helektrisk BMW X3 på veien i 2020.

Nylig ble det også gjort kjent at BMW Group går sammen med Daimler AG, Volkswagen Group (med Porsche og Audi), samt Ford Motor Company for å bygge et europeisk nettverk av ladestasjoner. Utbygginen av de første 400 hurtigladestasjonene begynner allerede neste år.

– Et hurtigladenettverket med høy ladeffekt gir bilister enda et sterkt argument for å gå i retning av elektrisk mobilitet. BMW Group har i de senere år tatt en rekke initiativer for utbygging av offentlig infrastruktur for ladering. Dette fellesprosjektet er enda en viktig milepæl. Det demonstrerer tydelig at konkurrenter går sammen for å løfte frem elektrisk mobilitet, sier BMW AG’s styreformann, Harald Krüger.

Nyeste artikler

Nytt om Bil: 934 01 395

Kjetil Skarpnes
Nils Wilhelm Sørensen

Redaksjon:

Frank Williksen - Ansvarlig redaktør
Mobil 92 26 10 64
Dag Christian Holm - Journalist
Mobil 93 43 39 34
Jens Huser Haugfos
Mobil 92 03 16 60

  • Facebook
    Facebook
  • Google+
  • Twitter