Her er nye Kia Ceed

Tredje generasjon Ceed er designet, utviklet og produsert i Europa. Siden produksjonen av første generasjon startet i desember 2006, er det produsert mer enn 1.28 millioner biler. 640.000 av disse er andre generasjon Ceed som ble lansert i 2012. Kia venter at nye Ceed vil stå for en enda større andel av salget i Europa.

Ceed har blitt lavere og bredere, og lengre overheng bak gir den et mer atletisk uttrykk. Rette linjer erstatter de rundere formene, og fronten har fått en bredere grill med lavere luftinntak. Nytt er også ‘ice cube’ LED kjørelys som standard, noe som tidligere har vært forbeholdt GT og GT-Line modellene. De skarpe, rette linjene,  et forlenget panser og bilen får en mer oppreist profil. Skulderlinjen er mer horisontal, og nye Ceed adopterer den brede C-stolpen som har blitt et kjennetegn på Kias design de siste årene. Bak gir nye LED kjørelys bedre synlighet og gjenkjennelse på veien.

Bagasjerom på hele 600 liter
Nye Ceed stasjonsvogn får økt bagasjeromsplass på 72 liter, og har nå et volum på hele 600 liter – større enn mange biler i D-segmentet. Den er praktisk innredet med bakseter som kan splittes 40:20:40. Med en økt lengde på 95 mm blir det også bedre plass til fører og passasjerer i kupé.

Ceed kommer med flere ulike motoralternativer; Kias populære 1.0-liters turbobensin med 120 hk, en ny 1.4 liter turbobensin med 140 hk, samt en 1.4 liters bensinmotor på 100 hk. I tillegg kan nye Ceed leveres med Kias helt nye ‘U3’ diesel motor, tilpasset de strenge grensene i Euro 6d TEMP utslippsstandard. Motoren kommer med 115 og 136 hk, og utslipp er ventet å komme under 110 g/km etter den nye målestandarden new Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), omregnet til New European Driving Cycle (NEDC).

Alle motorer kan kobles med en seks-trinns manuell gearkasse, mens de nye 1.4 liter T-GDi og 1.6-liter CRDi motorene også kan leveres med Kias syvtrinns dobbelklutsjkasse.

Ceed leveres med Kias avanserte førerassisterte systemer for enda bedre beskyttelse og for å minimere muligheter for kollisjon. Standard sikkerhetsutstyr inkluderer fjernlysassistent, førervarsel, filskiftholder og kollisjonsvarsel. 5-dørs Ceed kommer for salg i juni, mens stasjonsvognen dukker opp i løpet av høsten.

 

Lik, del og følg oss: