Her er nye RAV4

Her er nye RAV4

I forrige uke, på den internasjonale bilutstillingen i New York, viste Toyota frem sin nye RAV4 – en bil som det knyttes enorme forventninger til. Noen høydepunkter er ny motorteknologi, mer dynamiske kjøreegenskaper og intelligente sikkerhetsløsninger. 

Nykommeren har fått en mer dynamisk ytre, mer «attitude» etter våre begreper. Økt bakkeklaring får den også et stort pluss i boken for. Den ekstra centimeteren høres kanskje ikke ut som all verden, men utgjør mye i ulendt terreng. Dette forteller også at Toyota mener «terreng business» med nykommeren.  Og mens vi snakker om mål, nevner vi også en økt akselavstand på 30 mm som betyr bedre innevendige plassforhold. Bilen har også lagt seg ut litt i bredden.  Bagasjerommet skal også være noe større uten at vi kjenner disse detaljene.

Bilen får to nye drivlinjer, begge mer drivstoffgjerrige og kraftfulle enn hva man finner i dagens RAV4. En ny hybrid-elektrisk drivlinje på 2,5 liter kombinerer stille gange, lavt drivstofforbruk og utslipp, med mer kraft og mer respons. Den hybrid-elektrisk drivlinjen forblir et unikt salgsargument for RAV4 i sin klasse, noe som tiltrekker seg stadig flere kunder. En ny 2.0-liters bensinmotor blir også tilgjengelig, med mulighet for manuell eller automatisk girkasse.

Kjøreegenskapene er kraftig styrket gjennom betydelige forbedringer av firehjulstrekk-systemene som er tilgjengelig i den nye RAV4. For hybrid-versjonen har Toyota utviklet en helt ny elmotor som gjør effektiv bruk av kreftene fra bilens hybridsystem, og benytter en elmotor nummer to til å drive bakhjulene, noe som gir høyt dreiemoment og kraft, bedre drivstofføkonomi og utmerket firehjulstrekk i ulike kjøresituasjoner. For versjonen med 2.0-liters bensinmotor har det mekaniske firehjulstrekk-systemet også blitt forbedret. Den nye plattformen med lavt tyngdepunkt og optimal vektfordeling styrker også RAV4s dynamiske egenskaper, og gir et stivere karosseri og mer presis og stabil respons.

Nyeste artikler

Nytt om Bil: 934 01 395

Daglig leder Kjetil Skarpnes

Redaksjon:

Kjetil Skarpnes - Ansvarlig redaktør
Mobil 934 01 395
Dag Christian Holm - Journalist
Mobil 934 33 934
Jens Huser Haugfos
Mobil 920 31 660

  • Facebook
    Facebook
  • Google+
  • Twitter