IONIQ ble Årets Bil i Norge

IONIQ ble Årets Bil i Norge

Det ble i dag kjent at Hyundai IONIQ har vunnet tittelen Årets bil 2017, i konkurranse med flere premiummodeller som bl. a. Mercedes E-klasse og Volvo V90. 31 forskjellige biler har deltatt i Årets bil før ti finalister nylig møttes i finalen.

Det var konseptet IONIQ med tre alternative el-motorer som gjorde at Hyundai stakk av med seieren i Årets Bil 2017. – Her har man alle muligheter til å tilpasse elbilen sitt eget bruk, sier juryens forman Espen Stensrud, redaktør i Autofil. For ut av den samme støpeskjeen kommer det en hybridbil, en ladbar hybrid og en ren elbil. Kunden kan ganske enkelt velge bil basert på eget kjøremønster.

Samtlige seks jurymedlemmer ble veldig positivt overrasket etter å ha kjørt bilen, og alle hadde den på sin topp-3 liste. – Utstyrspakken er veldig omfattende når man ser på prisen. IONIQ har alt av passive og aktive sikkerhetssystemer, Den er lettkjørt og fremstår rett og slett som en gjennomprøvet overraskelse, sier Stensrud.

Ikke bare er IONIQ lettkjørt og god. Den tilbyr også full pakke; skinnseter, seteventilasjon, varme i rattet, kupévarmer, led-lys, trådløs lading av mobiltelefon, el-soltak, adaptiv cruise control og solide sikkerhetssystemer som radar, kameraer og automatisk nødbrems. – Det kommer til å ta lang tid før vi ser en tilsvarende bil som gir så mye til en så gunstig pris. Legg til fem års garanti med ubegrenset antall kilometer, så skjønner vi at Hyundai ikke leker med kundene, konkluderer redaktør Stensrud.

Blant bilene i årets finale var alt fra konvensjonelle bensin- og dieselmotor til hybrid, ladbar hybrid, hydrogen og ren elektrisk drift. Men det var IONIQ som stakk av med seieren fordi den tilfredsstiller så mange behov, alt innenfor en prisramme mange kan leve med. Den er et ferdig utviklet konsept, hvor det samme karosseriet finnes med tre forskjellige typer elektrisk fremdrift. Alle laget for å tilfredsstille forskjellige type bilhold og kjøremønster.

Juryen hadde følgende kriterier å forholde seg til:

miljøegenskaper
passiv og aktiv sikkerhet
pris, økonomi og pålitelighet
kjøreegenskaper, praktisk bruk, design, komfort og resultat av leseravstemning
– Vi hadde ti strålende biler i finalen, men bare én vinner, sier Stensrud.

Verdens ledende elbil-land

Hyundaisjef Thomas Rosvold sier det er en fjær i hatten når nykommeren IONIQ stikker av med seieren i et av verdens ledende elbil-land. – Over 40 prosent av nybil-salget i Norge består av biler med elektrisk fremdrift. Denne kåringen, og det faktum at vi bare i høst har solgt over 1.500 IONIQ, bekrefter at vi er svært konkurransedyktige i dette markedet, sier Rosvold.

Nyeste artikler

Nytt om Bil: 934 01 395

Kjetil Skarpnes
Nils Wilhelm Sørensen

Redaksjon:

Frank Williksen - Ansvarlig redaktør
Mobil 92 26 10 64
Dag Christian Holm - Journalist
Mobil 93 43 39 34
Jens Huser Haugfos
Mobil 92 03 16 60

  • Facebook
    Facebook
  • Google+
  • Twitter