Kraftig fornyelse av Focus

I år er det 20 år siden Ford Focus dukket opp i kompaktklassesegmentet hvor den satt en ny standard når det gjaldt kjøreegenskaper. 20 år etter at første generasjon Ford Focus forandret hele kompaktbilklassen, er det nå klart for en ny Focus-modell som igjen setter en ny standard i klassen.

Nye Ford Focus markerer også en evolusjon for Fords designuttrykk. Innvendig gir den nye brukerorienterte designfilosofien et enda mer brukervennlig førermiljø med høyere kvalitetsfølelse. Utvendig er designet blitt mer dristig og tidsriktig.

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, og man finner blant annet den luksuriøs Vignale-modellen, en senket og sportslig St-Line og et spennende tilskudd i form av Focus Active med 3 cm høyere bakkeklaring og et røffere uttrykk. Med de forskjellige variantene vil også interiøret i bilen endre seg fra lekre detaljer og eksklusivt skinninteriør i Vignale, sporty karbonfiber og røde sømmer i ST-Line eller røffere tekstilvalg og overflater i Focus Active.

Ny teknologi som gjør kjøreopplevelsen bedre og tryggere er selvsagt på plass og de såkalte Ford Co-Pilot360-teknologiene inkluderer forbedret adaptiv cruise adaptiv cruisekontroll sammen med filsentreringsassistenten som på egenhånd kunne holde bilen i riktig kjørefelt på veier med god filmerking. For maksimal sikkerhet er dette intervallet begrenset til 15 sekunder, deretter må fører ta grep om rattet. Et system som leser trafikkskiltene kan sammen med bilens navigasjonssystem tilpasse farten etter gjeldende hastighetsbestemmelser. Den nye «køassistenten» gjør det også mulig for nye Focus sin adaptive cruisekontroll å automatisk bremse ned til full stopp, for eksempel ved kø, og deretter selv starte opp igjen i løpet av tre sekunder.

Fords adaptive LED hovedlys kommer med et nytt kamerabasert prediktivt kurvelyssystem som leser svinger og veimarkeringer opptil 65 meter foran bilen og tilpasser lyset deretter. I tillegg kan systemet se veiskilt som stoppskilt og rundkjøringskilt og justere lyset for maksimale lysforhold – dette er helt nytt for bransjen.

Nye Focus er den første Ford-modellen i Europa som kommer med et head up display. Her blir informasjon som er relevant projisert foran sjåføren.

Med den nye selvkjørende parkeringsassistenten blir også parkeringen enda enklere. Med ett trykk får du en fullautomatisert manøver som både kan lukeparkere bilen eller parkere den vinkelrett inn i en luke som i et parkeringshus. Med den nye 8-trinns automatgirkassen som kommer i nye Focus kan føreren nemlig bare holde en knapp inne i midtkonsollen, og bilen tar seg av resten inntil den er trygt parkert.

 

En ytterligere forbedret variant av Fords antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse blir også levert på nye Ford Focus. Det samme blir et system for hjelp med unnamanøvrering hvis et kjøretøy foran står stille eller beveger seg svært sakte og et sammenstøt er nær forestående. Dette er også Ford først ute med i klassen.

Lik, del og følg oss:

Legg igjen en kommentar