Mens vi venter på Mini Electric

…kan vi hygge oss med noen bilder av «Classic Mini electric» som produsenten viste frem på bilutstillingen i New York forleden.

Bilen som vises i New York er et unikt og nøye restaurert eksemplar av den klassiske Mini Cooper. Den røde lakken, det kontrastlakkerte taket i hvitt, kompletert med hvite striper på panseret, er så Mini det får blitt. Den opprinnelige motoreren er derimot erstattet av en elektrisk motor.

– I 1959 rullet den første MINI’en ut fra fabrikken i England, den ble et ikon over natten. Når den første helektriske MINI’en lanseres i 2019, 60 år senere, blir den et ikon for en ny tid, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Elektrisk nåtid og fremtid
I 2017 lanserte MINI sin første plug-in hybrid, den firehjulsdrevne MINI Countryman S E ALL4 med en elektrisk rekkevidde på inntil 40 km (NEDC). Samlet effekt fra den tresylindrede bensinmotoren og den elektriske motoren er 224 hk og et dreiemoment på 385 Nm. Denne modellen utgjorde nærmere halvparten av registrerte nye MINI’er i Norge i fjor.

Samme år ble også «MINI Electric Concept» avduket på Frankfurt Motor Show. Konseptbilen ga en tydelig pekepinn på hva som venter når MINI feirer sitt 60-årsjubilieum i 2019; et nytt elektrisk ikon. Basert på dagens MINI 3-dørs versjon, pågår utvikling og testing av den nye modellen for fullt slik at de første eksemplarene kan rulle ut fra fabrikken i Oxford neste år.

– Vi økte MINI-salget i Norge med over 15 prosent gjennom fjoråret. Nå rigger vi oss for et enda større volum i årene fremover og åpner derfor blant annet to nye MINI-forhandlere (Oslo og Drammen) nå i sommer, avslutter Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Lik, del og følg oss:

Legg igjen en kommentar