Mercedes fornyer sin GLA

I mars dukker den nye GLA opp hos norske forhandlere. Endringene er ikke enorme, men faceliften bringer med seg en ny verstingutgave med hele 381 hk.

– Når nye GLA nå introduseres er det med store forventninger til videre vekst, sier Direktør Mercedes-Benz personbil, Kjetil Myhre.

Nye GLA leveres med komfortfjæring som standard, mens senket fjæring er tilgjengelig i forbindelse med AMG Line eller «Dynamic Handling»-pakken. Med Off-road-pakken blir bilen 30 millimeter høyere og resulterer i bedre terrengegenskaper på grunn av høyere bakkeklaring.

I likhet med sine større søsken i SUV-familien får nye GLA den nye splitt-grillen og modifiserte støtfangere foran og bak. Nye lettmetallfelger er også med på å understreke familietilhørigheten. Som eneste modell i sitt segment tilbys nå 360-graders kamera i kombinasjon med en stor 8-tommers skjem. Det eksklusive interiøret mange kjenner fra A-Klasse og CLA videreføres også i nye GLA.

LED High Performance frontlykter erstatter dagens bi-xenon frontlykter med en fargetemperatur som ligner dagslys. Energiforbruket er rundt 60 prosent mindre enn xenon og ca. 70 prosent mindre enn halogen. Baklyktene tilpasses automatisk lysforhold med tre ulike intensiteter for medtrafikanters komfort og sikkerhet.

Bilen får «Active Brake Assist» som standard. Systemet varsler føreren dersom det ikke er tilstrekkelig avstand til kjøretøyet foran, og hvis nødvendig, iverksettes autonom bremsing for å hindre en kollisjon eller redusere konsekvensene.

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC
Motoralternativene strekker seg nå fra GLA 180 til høyytelsesvarianten AMG GLA 45 4MATIC med 381 hk. Den ekstreme motoren er verdens kraftigste serieproduserte 2-litersmotor og gjør 0-100 km/t på vanvittige 4,4 sekunder.

Lik, del og følg oss: