Mitusbishi klar med Eclipse Cross

I februar dukker de aller første Eclipse Cross-moellene opp hos norske Mitsubishi-forhandlere. Nykommeren fyller hullet mellom ASX og Outlander.

Bilen kommer både som to og firehjulstrekk. Og samtlige varianter har en 1,5-liters bensinmotor på 163 hk under panseret. Firehjulstrekk leveres dog kun i kombinasjon med 8-trinns automatgirkasse (CVT – trinnløs variabel girkasse). Tohjulstrekkvarianten kan også leveres med CVT-kasse. Så her har man egentlig svært gode muligheter til å få det akkurat slik man ønsker drivlinjemessig.

Eclipse Cross har et distinkt design med en skrånende «coupé-aktig» taklinje, men fortsatt med flerbruksbilens fleksibilitet og SUVens fordeler. Mitsubishi nøyer seg heller ikke med tradisjonell 4WD, de gir Eclipse Cross Super All-Wheel control (S-AWC) som har aner fra teknologi vi finner i Lancer Evolution.

Eclipse Cross leveres i to utstyrsvarianter; Intense og Instyle+. Mitsubishi mener at de normalt to lavere utstyrsgradene Inform og Invite ikke er aktuelle blant kjøpergruppen. Det er normalt de best utstyrte variantene som også selges av ASX og Outlander.

Innvendig er førermiljøet oversiktlig og ergonomisk, med lettleste høykontrast instrumenter. Solide dørhåndtak og markante linjer fra den opphøyde senterkonsollen og ut til hver side horisontalt gir et solid og tøft inntrykk.

Et helt nytt audio-system (Instyle+) med en tynnere skjerm som står opp og ut av dashbordet. Systemet er kompatibelt med smarttelefoner . Har man en iPhone kam man benytte appen Apple CarPlay og har man en smarttelefon som benytter Android operativsystem kan appen Android Auto benyttes.

Instyle+ er utstyrt med lydanlegg fra Rockford Acoustics. Det består blant annet av 9 høyttalere inkludert en subwoofer i bagasjerommet. Audiosystemet kan, i tillegg til at skjermen er trykkfølsom, også styres via en touchflate kontroll (Instyle+) i midtkonsollen. Head-up display er standard i Instyle+. Her vises informasjon fra adaptiv cruise control og vanlig cruise control, fartsbegrenser, påminnelse om bruk av sikkerhetsbelte, filskiftevarsling og frontkollisjonsvarsel. Lysstyrken kan stilles inn etter eget ønske.

Displayet er justerbart i vinkel og kan senkes helt ned slik at det ikke synes.Instyle+ har oppvarmbare bakseter. Nå kan dobbelt så mange i bilen nyte varmen på kalde vinterdager. Bryteren for baksetevarme sitter bak på midtkonsollen tilgjengelig for baksetepassasjerene. Setene i Eclipse Cross har god sidestøtte og støtte for bena.

Bakvinduet er delt i to separate deler og gir god utsikt bakover.

Et dobbelt panorama soltak i Instyle+ sørger for en ekstra trivelig atmosfære.

Bakvinduet er delt i to separate deler og gir god utsikt bakover.

En annen praktisk egenskap er at andre seterad kan skyves frem og tilbake 20 cm alt etter behov for mer bagasjeromsplass eller plass til ben. Bakseteryggen er delt og nedfellbar i forholdet 60:40. Bakseteryggen kan også vinkles i 8 trinn for økt komfort.

Lik, del og følg oss: