«Norgestilpasset» E-klasse

I mars dukker Mercedes´ E-Klasse All-Terrain hos norske forhandlere. Fra importørhold opplyses det at dette blir en svært viktig bilmodell i 2017.

– Helt siden E-Klasse All-Terrain ble vist frem på Paris Motor Show i september har våre forhandlere hatt stor pågang av kunder som ønsker å bestille bilen, usett og uten pris. Listene er allerede lange og vi forventer et nytt rush når vi endelig kan presentere de norske prisene og åpne for offisiell bestilling. Når vi samtidig introduserer 4MATIC kompromissløs firehjulsdrift på E 220 d og E 200 stasjonsvogn blir det positivt hektisk å være forhandler av Mercedes-Benz i Norge, sier direktør Mercedes-Benz personbil, Kjetil Myhre.

Bilen får en startpris på  705.000 kr.

All-Terrain kommer med en utvidet versjon av Dynamic Select som standard. Dette gjør det mulig å velge mellom fem kjøreprogrammer, fra Eco til Sport, og det helt nye off-road-programmet All-Terrain, som kommer fra GLE. Air body control luftfjæring er standard og hever bilen 20 mm opp til en makshastighet på 35 km/. I tillegg har programmet en spesiell indikator i bilens display som viser styrevinkel, bilens høydenivå, hellingsvinkel, gass/bremseposisjon og et kompass. Totalt kan man velge mellom tre hevingsnivåer fra 0 til 35 mm. E-Klasse All-Terrain er 29 mm høyere enn E-Klasse stasjonsvogn med en bakkeklaring som strekker seg fra 121 til 156 mm, da med fullastet bil.

All-Terrain har et kraftig oppgradert og robust utseende som skiller den fra stasjonsvognen. Det mest iøynefallende er grillen hentet fra Mercedes-Benz sine SUV’er med to lameller og integrert stjerne i front. De karakteristiske støtfangerne, med beskyttelsespanel, er delvis lakkert i bilens farge og delvis dekket i sort plast. Tilsvarende har bilen sorte hjulbuer og sideskjørt som understreker off-road-egenskapene. Eksklusive hjulsett med høy profil og lettmetallfelger i 19- og 20-tommersformat gir høyere bakkeklaring og bedre komfort på ujevne veier.

Bilen har som resten av E-klasse familien en rekke sikkerhets- og assistansesystemer som standard. Pre-Safe Sound beskytter hørselen ved å sende ut en høyfrekvent lyd millisekunder før en kollisjon. Videre vil automatisk nødbrems kunne avverge kollisjoner for både stillestående biler, fotgjengere og kryssende trafikk dersom sjåføren skulle være uoppmerksom.

Ved lansering vil All-Terrain være tilgjengelig med den nyutviklede firesylindrede dieselmotoren man kjenner fra E 220 d i kombinasjon med 4MATIC firehjulsdrift. Om kort tid lanseres også en sekssylindret dieselmotor. 9-trinns automat er standard.

E-Klasse All-Terrain kommer til Norge i mars.

Lik, del og følg oss: