Ny e-Golf på vei

En av Volkswagens viktigste modeller dukker neste år med ny teknologi og forlenget rekkevidde.

Den oppgraderte e-Golfen har nå en rekkevidde hele 30 mil før den må lades – og det er en kraftig oppgang fra forgjengeren med sine 18 mils rekekvidde.

Selve elmotoren er også 20 hk sterkere enn forgjengeren og den har 20 Nm høyere dreiemoment. Strømforbruket er derimot som før, tyngre batterier til tross. Som før er dette 12,7 kw pr.100 km.

I tillegg til de åpenbare fordelene ved større batteri og sterkere motor vil nye e-Golf være bedre utstyrt i standardversjon. Varmepumpe, som har vært et svært populært tilvalg, vil nå være standardutstyr. Det samme gjelder parkeringssensorer foran og bak samt lys- og siktpakke med regnsensor og automatisk avblendbart speil innvendig.

Nå kan man også velge Active Info Display som er et heldigitalt display med interaktive funksjoner. Alle instrumentene, inkludert de e-Golf-spesifikke som kraftmåleren, er integrert i en 12,3-tommers fargeskjerm. Informasjonen som vises på skjermen vil endres etter hva føreren har behov for.

I tillegg får bilen det helt nye Discover Pro infotainment-systemet som standardutstyr. Dette har en 9,2-tommers berøringsskjerm og et nytt og intuitivt brukergrensesnitt. Systemet har også støtte for bevegelsesstyring – en teknologi som Golf er alene om i kompaktklassen.

Nyheten vil også bli tilgjengelig med enda flere sikkerhetssystemer enn dagens modell. Blant nyhetene er køkjøringsassistent som gjør bilen semi-selvkjørende i hastigheter inntil 60 km/t, fotgjengergjenkjenning og Emergency Assist.

 

Lik, del og følg oss: