Perfekt familiebil

Peugeot 5008 er en familiebil som innfrir på en rekke punkter. Når den i tillegg kan vise til et spenstig design og innovative teknologier, blir det en vinner i sin klasse.

3008 og 5008 er to salgssuksesser for Peugeot. 5008 er den knapt 20 cm lengre storebroren til 3008. Her er det plass for 7 personer eller en vanlig familie og en god del bagasje. 5008 briljerer med fleksible seteløsning som blant annet innebærer at alle 3 seter på midtre rad kan justeres individuelt, både i lengde og vinkel. – Dette betyr at man slipper å sitte skulder mot skulder, og det er enkelt å tilpasse last i forhold antall passasjerer. Og for dem som har behov for å ha med seg 3 barn i barnesete, er det null problem. 3 barneseter ved siden av hverandre går fint. Det er ISOFIX-festepunkter på alle setene i andre rad. Bakerst finnes ytterligere 2 seter som med et enkelt håndgrep kan legges flatt ned i gulvet dersom det ikke er behov for dem.

5008 byr på en rekke oppbevaringsrom, stor midtkonsoll som kan åpnes for å stue vekk verdisaker, flere koppholdere og god plass i dørlommene. Og kjøling i midtkonsollen som er kjekt på varme sommerdager. På forseteryggene er det smarte klappbord (nesten som på et fly) som kan felles opp ved behov. USB-uttak og klimakontroll finnes også for baksetepassasjerene. De integrerte solskjermene som kan trekkes opp fra nedkant av vinduene er kjærkomment i disse tider med lav vintersol, og ikke minst all solen som forhåpentligvis møter oss i sommerhalvåret.

Førerplassen er upåklagelig.

Topp moderne med digitale instrumenter, høyt plassert og lettlest infotainmentskjerm med berøringsteknologi. – Og alle menyer på norsk, pg det er oversiktlig og fint.

I underkant av skjermen er det en rekke med ”fly-inspirerte” knapper for hurtigvalg av klimainnstillinger, navigasjon, defroster, varmetråder og nødblinklys. I midtkonsollen er det også trådløs lading av mobiltelefoner (for de telefonene som støtter denne teknologien). Rattet er av den sportslige type, kompakt, flat bunn og skinn som gir et godt grep. Fra rattet kan man justere volum og bla seg gjennom ulike menyer. Talestyring er også tilgjengelig, og har man en iPhone kan man trykke på knappen og be Siri om å ringe eller sende en tekstmelding. Og ja, du leste riktig. Man behøver ikke å taste inn noe som helst. Bare fortelle hva tekstmeldingen skal inneholde og så si send. Dette er en fremtidsrettet og sikker løsning i en tid hvor mange fikler med mobiltelefonen under kjøring.

Utvendig preges bilen av moderne linjer, og er langt fra noen typisk ”familiefrakter”. Bilen har full-LED lysteknologi, hviket betyr LED nær og fjernlys og på tåkelysene.

Den har lysassistent og slår automatisk av og på fjernlys. 5008 kan nå også leveres med glasstak som kan åpnes, og den har fått adaptiv cruisekontroll som følger helt ned til stillestående. – Og nå kan den motoriserte bagasjeluken også åpnes ved at man sveiper foten under støtfangeren – og det er jo kjekt når man står med hendene full av bæreposer.

Testbilen var utstyrt med en 1,6-liters bensinmotor som yter 165 hk og en 6-trinns automatgirkasse. Dette opplevde vi som en fin kombinasjon som kledde bilen bra. Testbilen var også i en såkalt GT-Line variant hvor det følger Multidrive Sport Pack som betyr at man har en knapp i midtkonsollen merket sport.

Et trykk på denne og styringen blir tyngre, gassresponsen mer kvikk og girkassen skifter hurtigere. Egentlig er vel en slik funksjon en selvmotsigelse på en slik familiebil, men det hender jo man kjører uten resten av familien. Nå blir ikke bilen noen sportsbil, bare litt mer sporty. GT-Line betyr også pedaler, fothviler og terskler i aluminium, krom eksoshaler på hver side bak, mørkt taktrekk og utvendige mørke speilhus for å nevne noe. Tøft ser det i hvertfall ut, og det er med å understreke det frekke utseendet bilen har. Bilen byr på trygge, forutsigbare kjøreegenskaper. Den er lettkjørt og behagelig – ikke bare for sjåføren, men for hele familien – alle sju om du vil.

Lik, del og følg oss: