Sjekk ut nye Land Rover SV Coupé

Nesten 50 år har gått siden Land Rover lanserte sin Range Rover. Nå utforsker de et nytt segment med den luksuriøse SV Coupé.

SV Coupé er resultatet av et samarbeid mellom Land Rover Design og Special Vehicle Operations, og er et enestående eksempel på design, håndverk og kjøreegenskaper fra Range Rover. Bilen leveres med et elegant karosseri, neste generasjon kupéluksus og enestående terrengegenskaper fra Range Rover. Kun 999 biler vil håndlages av SVO for kunder over hele verden, heter det i en pressemelding fra produsenten.

«Range Rover SV Coupé er en feiring av Range Rover-historien. Med en dramatisk 2-dørs silhuett hedrer denne spennende coupén sine unike tradisjoner samtidig som den er både moderne og elegant. Den vakre, raffinerte og høyteknologiske Range Rover SV Coupé er den mest særpregede, luksuriøse og eksklusive Range Roveren noensinne.» Gerry McGovern, Chief Design Officer, Land Rover

Vakre proporsjoner og muskuløs holdning gir SV Coupé et flott og elegant utseende på veien. Flytende tak, kontinuerlig livlinje og smal bakpart er lett gjenkjennelig Range Rover-DNA, men uttrykkes allikevel på en unik måte på denne eksklusive versjonen i Range Rover-familien.

Nøye utvalgte fargekombinasjoner, inkludert en ny Contour Graphic tilgjengelig i fire totonede farger, passer perfekt med de unike luftinntakene og frontgrilldesignet.Dette er også første gang Range Rover er tilgjengelig med digre 23 tommers felger.

Interiøret i Range Rover er også oppgradert med flere luksuriøse detaljer og utsøkt håndverk med blant annet Semi-Aniline skinnseter foran. Det komfortable og luksuriøse interiøret kan nå sammenlignes med det som er tilgjengelig i private jetfly og yachter, hevder Land Rover ubeskjedent.

Alle SV Coupé vil monteres for hånd etter kundens spesifikasjoner av eksperter hos SVO Technical Centre i Storbritannia. Dette er også noe helt nytt for Range Rover.

 

I tillegg tilbyr personliggjøringsteamet hos Special Vehicle Operations muligheten til å skape en helt unik bil etter SV Coupé-kundenes ønske med et utvalg av over 100 lakkfarger pluss unike fargetoner sammen med en rekke utførelser som totonet skinninteriør foran og bak med skreddersydd quilt-mønster, kontrastsøm, brodert monogram på hodestøttene, inngravering på dørhåndtak og innstegslister samt eksklusiv merking i halvedelt metall.

SV Coupé er også den raskeste Range Roveren noensinne med en toppfart på 266 km/t.SV Coupé er utstyrt med en kraftigste motoren i en Range Rover noensinne – en 5,0 l Supercharged V8 bensinmotor med 565 hk. Dette gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på kun 5,3 sekunder.

Hjulopphenget er fininnstilt for å gjøre denne bilen enda mer førerfokusert enn en standard Range Rover, og kjørehøyden er senket med 8 mm. Men bilen vil allikevel være komfortabel og behagelig under all kjøring. I tillegg er SV Coupé utstyrt med alle de legendariske terrengegenskapene som Range Rover er kjent for sammen med 900 mm maks. vadedybde og maks. tilhengervekt på 3,5 tonn.

Lik, del og følg oss: