Sportslig eleganse

Opel Insignia Sports Tourer presenteres i Genève på den internasjonale bilutstillingen i begynnelsen av mars, men vi bringer de første bildene av bilen allerede nå.

Anenngenerasjons Insignia er både blitt større innvendig og er slanket med 200 kg. Det betyr lavere utslipp og bedre kjøredynamikk. For få uker siden viste Opel de første bildene av 5 dørs kombi, og nå har de sluppet informasjon om nye Sports Tourer som sett med norske øyne e rden mest interessante av de to.

Den har opptil 1640 liters bagasjerom, 100 liter mer enn forgjengeren. Med en økning av akselavstanden på 9,2 centimeter er det også blitt bedre plass til fører og passasjerer. Ikke minst i baksetet har nye Insignia vokst i alle retninger, noe som i tillegg til varme i setene, bidrar til økt komfort.

Nye Opel Insignia Sports Tourer blir tilgjengelig med siste generasjon FlexRide. Dette systemet sørger for å tilpasse støtdempere, styring, girskift og gassrespons basert på tre ulike innstillinger, «Standard», «Sport» og «Tour»

Neste generasjon lys: Nye Insignia Sports Tourer er utstyrt med andre generasjon av Opel IntelliLux LED® matrix. Hele 16 LED-segmenter er integrert i hver av de smale frontlyktene, de til sammen 32 led-segmentene skifter lynraskt mellom ulike lysmønstre, og bidrar til økt sikkerhet på veien.

For best mulig lys når man kjører med fjernlys på svingete vei, har Opels ingeniører utviklet en aktiv kurvefunksjon. Avhengig av styrevinkel, vil lysintensiteten øke for de segmentene som lyser opp innsiden av svingen, for å gjøre det lettere å følge linjen.

I tillegg til dette sørger et dedikert LED-segment i hver frontlykt til å gi et fjernlys som rekker 400 meter foran bilen.

Bilen kommer også med head-up-display som viser informasjon om trafikkskilt, hastighet eller informasjon fra navigasjonen, slik at sjåføren kan holde øynene på veien. For enklere parkering kommer nye Insignia med 360-graders kamera, som ved hjelp av fire kamera på hver siden av bilen, sørger for å gi deg fullstendig oversikt.

Plass til mer: Til tross for at sitt mer sportslige utseende, er neste generasjon Insignia Sports Tourer blitt betydelig mer praktisk enn sin forgjenger. Overhenget mellom støtfangeren og bakluken er kraftig redusert, noe som også bidrar til enklere inn- og utlasting.

Innvendig har bredden mellom hjulbuene økt, noe som gjør det enklere å plassere større gjenstander som for eksempel et hundebur. Det samme gjelder lengden på lasterommet, som har økt med nesten 10 centimeter til rett over to meter med baksetene lagt ned. Det gir nye Insignia Sports Tourer 100 liter større bagasjerom enn forgjengeren.

For enkelt å utnytte lastekapasiteten i nye Insignia Sports Tourer er baksetet delt 40/20/40 – og kan enkelt legges ned bare ved å trykke på en knapp i bagasjerommet.

Bakluken åpnes eller lukkes enkelt med en sparkebevegelse under støtfangeren, slik vi kjenner det fra nye Astra Sports Tourer.

Tar oppkobling og servicenivå ett steg videre: På plass i det moderne førerorienterte interiøret sitter man lavere enn tidligere. Foran sitter man i siste generasjon ergonomiske AGR-seter med elektrisk justerbare sidevanger, massasje og ventilasjon.

Sentralt i midtkonsollen sitter en stor rammeløs skjerm med siste versjon av Opel IntelliLink, som sømløst integrerer smarttelefonen din mot Apple CarPlay eller Android Auto.

I tillegg er selvsagt nye Insignia, som resten av Opels modeller, utstyrt med Opel OnStar, et system som allerede leverer tjenester fra automatisk varsling ved ulykke, til diagnose og hjelp til å finne ditt neste reisemål.

Gjennom lanseringen av nye Insignia tar Opel OnStar ett steg videre. Nå kan din personlige rådgiver på veien også hjelpe deg med å både finne og bestille hotell, eller finne en ledig parkeringsplass. Vi i Nytt om Bil kommer tilbake med rapporting om Insignia Grand Sport i slutten av mars da vi har prøvekjørt bilen på tyske veier.

Lik, del og følg oss: