Større RX gir plass for hele familien

Med den nye RX L-modellen kan Lexus-kunder nå nyte enda mer plass takket være et 11 cm lengre karosseri som gir forbedret komfort for passasjerene, og bedre bagasjeplass.

Med en hendel kan andre rad glis framover for å gi tilgang til tredje rad, som byr på samme komfort som andre seterad. Sistnevnte er noe høyere for å gi bedre benplass til de bakerst. Et tre-sone klimaanlegg sørger for separat aircondition med egne vifter på rad 3.

Detaljer som fremhever allsidigheten inkluderer elektrisk nedfelling av tredje rad, flatt gulv i bagasjerommet, koppholdere til tredje rad, bagasjeromsduk og skjulte glideskinner. Og det betyr at man også har en svært praktisk bil hva gjelder transport av gjenstander.

Bilen er full av innovative sikkerhetssystemer som gjør kjøreturen både trygg og komfortabel. Fra en omfattende liste nevner vi kollisjonsvern, fotgjengergjenkjenning, filsassistent med aktiv styre-input, automatiske fjernlys og adaptiv cruisekontroll. Airbager dekker for øvrig alle tre seteradene. Modellen har også oppnådd maksimale 5 stjerner i EuroNCAP.

På høyere utstyrsgrader får man også blindsonevarsel med 360 graders oversikt rundt bilen, parkeringssensor som oppdager kryssende trafikk ved rygging og adaptive fjernlys.

For familier som trenger tre seterader er Lexus RX 450hL den ideelle luksushybriden. Hybrid-systemet kombinerer en 3,5-liters V6 bensinmotor med to elektriske motorer. Samlet effekt er 313 hestekrefter.

Firehjulstrekksystemet er unikt for hybrid: i stedet for en mekanisk kobling mellom akslingene, driver en el-motor bakhjulene ved behov for optimalt grep. Understellet er satt opp med tanke på underholdende kjøreegenskaper og komfort, heter det i en pressemelding fra Lexus. Adaptiv fjæring som justerer dempingen i henhold til underlaget er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Lik, del og følg oss: