Tøff i trynet

Toyota viste nylig frem sin nye Aygo-modell som har fått en real ansiktsløfting, og vi synes det er på sin plass å kunne kalle den ”tøff i trynet”.

Nykommeren er etter hva vi kjenner til, på plass i løpet av annet halvår hos norske Toyota-forhandlere.

Innvendig har Aygo fått et oppgradert instrumentpanel med en tredimensjonal effekt som gjenspeiles av bilens frontparti. I tillegg er en ny belysningsfarge på plass. For å kunne appellere til flere kjøpere i segmentet, har hver utstyrsgrad har fått unike designelementer; visuelle endringer i frontfangeren, dedikerte lettmetallfelger og innvendige detaljer, sier Toyota i en pressemelding.

Under panseret finner vi fortsatt Toyotas prisbelønte, tresylindrede VVT-i-bensinmotor. Den yter nå 71 hestekrefter og 93 Nm, akselererer fra 0-100 km/t på 14,2 sekunder og har en toppfart på 160 km/t. Ikke bare er den sprekere enn forgjengeren, men også mer sparsom på drivstoffet.

Standardversjonen klarer seg nå med 0,39 liter per mil. Eco-utgaven, som har dekk med lavere rullemotstand, start/stopp-system, aerodynamiske forbedringer og høyere utveksling i fjerde- og femtegir, klarer seg med 0,36 liter på mila. Den har et CO2-utslipp på 83 gram CO2 per kilometer, mot standardutgavens 90 gram.

Lik, del og følg oss: