Urban kompakt-SUV fra Volvo

Senere i høst lanserer Volvo sin nye kompakt-SUV XC40. Og allerede nå kan vi bringe de første detaljene om nykommeren som er ventet å bli en svært populær bil i Norge.

– XC40 er den første bilen i dette raskt voksende segmentet, og her er vekten lagt på å navigere i dagens hektiske bymiljøer. XC40 bygger på Volvos arv som ledende på sikkerhet, og har de beste sikkerhetsstandardene, et enkelt brukergrensesnitt og praktiske tilkoblede tjenester, sier konsernsjef Håkan Samuelsson.

Nye XC40 er den første bilen fra Volvo som bygger på produktarkitekturen Compact Modular Architecture). Den er utstyrt med en teknologier som først ble lansert i Volvos 90-  og 60-modeller.

I XC40 finner vi sikkerhets-  og styreassistansefunksjoner som for eksempel Volvos semi-autonome Pilot Assist-system, og nyeste generasjonen City Safety, Run-off Road protection, Cross Traffic Alert med autobrems og et 360° kamera som gjør det enklere å parkere på trange parkeringsplasser. Dette er bare noen av teknologiene som gjør XC40 til en av de best utstyrte små premium-SUV`ene på markedet.

Det moderne bylivet byr på komplekse utfordringer både for bilførere, fotgjengere, syklister og andre som ferdes på veiene. Målet med XC40 er å minske såkalt kognitiv belastning på føreren. Mens sikkerhets-  og styreassistansesystemene våre aktivt registrerer og begrenser potensielle farlige situasjoner, kan du som fører slappe av og derfor kose deg mer i bytrafikken, sier Malin Ekholm, lederen av Volvo Cars Safety Centre.

I tillegg til å være utstyrt med de mest avanserte sikkerhets-  og styreassistansesystemene, kan XC40 skilte med alle sikkerhets  og infotainmentfunksjonene som finnes i de større modellene.

– I likhet med de større SUV`ene XC60 og XC90, har også XC40 infotainmentsystemet Sensus med den velkjente, store berøringsskjermen. Sensus-grensesnittet er intuitivt og enkelt å bruke, der føreren får tilgang til en rekke funksjoner og tjenester, sier Ödgärd Andersson.

Volvo har foreløpig ikke sluppet flere bilder av selve bilen på nåværende tidspunkt.

 

Lik, del og følg oss: