Grenseløs Lexus

Tiden flyr, og i år er det faktisk 20 år siden Lexus kastet seg på crossoverbølgen, eller SUV-segmentet som var mer gjengs å si den gang. Da dreide det seg om RX300 som ble en suksesshistorie for Lexus.

Nylig viste Lexus frem sin nye konseptbilen LF-1 Limitless på den internasjonale bilutstillingen i Detroit, som for øvrig også var arena for RX300 i 1998.

– Lexus-modeller som RX har bidratt til å øke den globale populariteten rundt luksuriøse SUV-er og crossovere. LF-1 Limitless-konseptet viser en fremtid der nivået både når det gjelder ytelser og nytteverdi er stor. Kombinert med et mer spennende, følelsesmessig engasjerende design håper vi konseptet utfordrer forventninger i segmentet, sier Yoshihiro Sawa, president for Lexus International.

Med LF-1 Limitless skaper Lexus enda en ny sjanger i crossover-segmentet: Flaggskipet. Konseptet kombinerer høy ytelse med luksus, og er et utstillingsvindu for det nyeste innen både teknologi, innovasjon og design hos Lexus.

Som navnet sladrer om er mulighetene med LF-1 Limitless grenseløse. Det passer Lexus-kundens varierte livsstil som hånd i hanske. Grenseløse er også mulighetene når det gjelder potensielle kraftkilder som skal stå for fremdriften. LF-1 kan like være en hydrogen- eller fullelektrisk bil, som en hybrid, ladbar hybrid eller bensinbil. I tidsrommet rundt 2025 vil alle Lexus-modeller rundt om i verden være tilgjengelig enten i ren elektrisk versjon, eller med en delvis elektrisk drivlinje.

Førermiljøet er designet slik at sjåføren kan konsentrere seg om å kjøre. Derfor er distraherende knapper og betjeningshjul fjernet til fordel for bevegelsesaktiverte funksjoner og et minimalistisk display. Også på passasjersiden foran er det minimalistiske videreført, og ulike designelementer er brukt for forsterke følelsen av en romslig kupé. Baksetepassasjerene får nyte de samme gode setene som de to foran i kupeen.

Sofistikert teknologi forsterker den luksuriøse følelsen ombord i LF-1 Limitless ved å gi sjåføren en rekke forskjellige valg. I «Chauffeur»-modus slippes LF-1 sine autonome egenskaper til og sjåføren kan trygt slippe rattet og la bilen tilby en jevnere kjøring med redusert ulykkesrisiko. Når det gjelder aktiv kjøring finnes det også kjøreprogrammer der informasjonsdisplayet flyttes ned på rattet, slik at føreren kan holde blikket på veien.

Med sin innovative teknologi og sitt fengslende utseende representerer LF-1 Limitless potensialet for å utvikle fantastiske opplevelser for luksuskunden i fremtiden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.