Renault EZ-GO

Renault EZ-GO er en robotbil – en førerløs elbil utviklet for deling. Den har plass til inntil seks passasjerer og er beregnet på kjøring i byer og omkringliggende områder. Den leveres med en egen stasjon som blir en naturlig del av bymiljøet.
EZ-GO er den første modellen i en serie av konseptbiler som lanseres i løpet av 2018.

I byer, der det antas av 70 prosent av oss kommer til å bo innen 2050, ønsker folk å komme seg enklere og billigere fra A til B uten å bruke tid på å stå i kø, lete etter parkeringsplass osv. Etterspørselen etter bildelingsløsninger vil øke, både fordi det er enklere og fordi det er nødvendig, for eksempel for unge og eldre som enten ikke har råd til å ha bil eller som ikke har førerkort.

Renault EZ-GO tilbyr en bildelingsløsning som er tilgjengelig for alle. Den kan bestilles via en app. eller fra stasjoner som er plassert på ulike steder i byen.

Tjenesten kan drives av private aktører eller offentlige organer. Den kan være tilgjengelig 24 timer i døgnet, og er et supplement til privatbiler og offentlige kommunikasjonsmidler. Den er like fleksibel og komfortabel som en privatbil, samtidig som den er like effektiv og sikker som kollektivtransport.

Renault EZ-GO representerer Renaults visjon om en fremtidig bildelingstjeneste som vil være en praktisk løsning i alle byer. Den vil gjøre reising enklere for alle, enten som frittstående løsning eller som del av et transportnettverk, fra dør til dør eller til og fra en stasjon. Siden den er en delingstjeneste, vil den være betalbar. Enklere reising uten stress vil åpne opp for nye muligheter både i privat- og jobblivet. I stedet for å kjøre bil, kan brukerne bruke mer tid på fritid og jobb.

Renault EZ-GO har en trapesformet design, lav høyde og store glassflater som gir godt utsyn til byen og gjør den mindre forstyrrende i bybildet enn for eksempel en vanlig buss. Den flate vinkelen gjør det lett å gå inn i og ut av bilen med trillekoffert, barnevogn, rullestol eller krykker. Den har bekvemme seter uten skiller mellom passasjerene, og skjermer som viser nyttig informasjon om byen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Mitsubishi anno 1917 i Hall of Fame

Japans første serieproduserte bil er innlemmet i «Japan Automotive Hall of Fame». Mitshubishi Model A ble produsert i et antall av 22 fra 1918 til

Mikromobilitet fra Volkswagen

Volkswagen tar de neste skrittene i retning av en helhetlig tilnærming til e-mobilitet. I tillegg til de helelektriske modellene i ID.-familien, er merket også engasjert