Imagine by Kia

Kia Motors viste forleden sin nye helelektriske konseptbil, ‘Imagine by Kia’, på den internasjonale bilutstillingen i Geneve.

“Konseptbilen skal skape begeistring når du ser den, og gi litt høyere puls når du kjører den”. Begeistring og følelser beskriver godt Kias tanker om design. “Når vi bilprodusenter lanserer elektriske biler snakker vi ofte kun om fakta som rekkevidde og ytelser”, uttaler produsenten i en pressemelding.

«Imagine by Kia» er merkest første helelektriske firedørs personbil, og leveres med en batteripakke som lades med induksjon. Bilen er med hensikt designet så den ikke passer inn i de definerte bilkategoriene, og kombinerer elementer både fra en kraftig SUV, en sportslig familiebil og en praktisk og romslig crossover. 

Romslig interiør med humoristisk vri
“Når det gjelder interiøret ønsket vi å gi det en overraskende tvist, og at det skulle være delikat og engasjerende både for fører og passasjerer,” Sier Ralph Kluge, General manager for interior design i Kia Motors Europe.

Karosseriets form og drivlinjens layout ble utnyttet maksimalt for å gi best mulig plass, og skape et luftig og romslig interiør. Konseptbilen har 21 individuelle høyoppløselige skjermer plassert etter hverandre på dashbordet.

“De 21 utrolig tynne skjermene er ment som en humoristisk vri for å svare på den pågående konkurransen om hvem som kan produsere bilen med størst skjerm”, sier Kluge. “De er en skulpturell og iøynefallende installasjon, men også høyst funksjonell. Fra førerens plass danner de et enhetlig display, en friskt og morsom tilnærming til hvordan man kan gå bort fra tradisjonelt plasserte skjermer”.

Skjermene gir informasjon om klimaanlegg, navigasjon, kjøre- og mediesystemer. I tillegg vises flere tidligere konseptbiler på skjermene for å skape en kobling mellom fortid, nåtid og fremtid. «Med denne kombinasjonen av kunst og informasjon trekker vi frem minner fra vår fortid i en bil som går rett inn i vår fremtid», sier Kluge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.