Mikromobilitet fra Volkswagen

Volkswagen tar de neste skrittene i retning av en helhetlig tilnærming til e-mobilitet. I tillegg til de helelektriske modellene i ID.-familien, er merket også engasjert i temaet mikromobilitet, som framover blir viktig for å utvikle bærekraftig, urban mobilitet.

Nå gir Volkswagen et innblikk i denne nye formen for mobilitet med to innovative konsepter i form av Cityskater, som er en produksjonsklar «siste etappen helt fram» surfer, og det scooterlignende konseptkjøretøyet Streetmate.

Streetmate har en rekkevidde på opptil 35 km, noe som dekker de flestes behov for den daglige jobbpendlingen. Cityskater har en rekkevidde på opptil 15 km; den passer i et bagasjerom, og kan lett tas med på T-banen.

Et sømløst nettverk av ulike typer kjøretøy vil skape nye muligheter for urban mobilitet. Derfor er det interessant å tilføye kompakte, mikromobile produkter som Streetmate og Cityskater. Dette vil være tidsbesparende løsninger.

Besøkende og beboere i storbyer rundt omkring i verden vil snart kunne sette fra seg bilen i parkeringsanlegg, og heller benytte seg av nullutslippsalternativene Streetmate og Cityskater for den urbane forflytningen. Dermed har slike kjøretøykonsept potensial til permanent å endre fremtidige mobilitetsvaner. Det blir spennende å se om slike løsninger blir å se i norske byer i årene som kommer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.