Ford oppgraderer Custom og Connect Sport

Ford Transit Custom Sport blir oppgradert med en 185 HK-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor. Lansering skjer til sommeren.

Effekten øker fra 170 HK til 185 HK, med et maks dreiemoment på 415 Nm.

Nye Transit Connect Sport kommer nå også med en oppdatert 120 HK 1.5-liters EcoBlue-dieselmotor med manuelt gir.

Den kompakte og praktiske Transit Courier Sport er den siste i det sporty varebiltrekløveret.

– I tillegg til et iøynefallende design er Sport-utgavene spreke, godt utstyrte biler med mange avanserte førerassistanseteknologier som gjør arbeidshverdagen tryggere og mer komfortabel, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Kraftig økning i salget av Transit Sport-varebiler

I fjor økte salget av Transit Custom Sport i Europa med 58%. Transit Courier Sport hadde en salgsvekst på 52% i 2018.

Ford har ikke de siste 25 årene solgt flere nyttekjøretøy i Europa enn de gjorde i 2018. Hele 380 900 biler ble solgt i de 20 største europeiske markedene tilsammen. Det betyr at det daglig ble solgt mer enn 1000 Ford nyttekjøretøy i Europa.

Også i Norge styrket Ford sin posisjon som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke i 2018 med et totalsalg på 5564 biler. Så langt i 2019 har denne trenden bare blitt forsterket.

Tøffere og sterkere Transit Custom Sport

Den nye 185 HK-motoren i Transit Custom Sport kan fås i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse eller en 6-trinns automatgirkasse. CO2-utslippet er anslått fra 151 g/km og gjennomsnittlig forbruk forventes å være rundt 0,69 l/mil.

Bilen kommer med stylingkit med sideskjørt, kraftigere hjulbuer og støtfanger, sidespeil og dørhåndtak i bilens farge – i tillegg til signaturstripene. Den kommer også med 17 eller 18 tommers aluminiumsfelger. Den sporty stylingen inkluderer også Ebony-delskinninteriør.

Transit Custom Sport kommer med FordPassConnect som standard. Dette er en modemteknologi som gjør bilen om til et WiFi-hotspot for opptil 10 enheter. Den kommer også med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som aktiv parkeringsassistent, adaptiv cruisekontroll med intelligent hastighetsbegrenser, filskifteholder og blindsonevarsling for bil og tilhenger med opptil 10 meters lengde.

Transit Custom Sport kommer som varebil med kort og lang akselavstand.

Like praktisk og enda tøffere

Nye Transit Connect Sport er også en tøft stylet bil med 16 tommers «Dark Alloy» aluminiumsfelger og delskinn i interiøret.

Som standard kommer 2-soners elektronisk klimaaanlegg, cruisekontroll med justerbar hastighetsbegrenser og aktiv parkeringsassistent. Bilen kan leveres med det innebygde modemet FordPass Connect.

Med Fords oppdaterte 1.5-liter EcoBlue dieselmotor og 6-trinns manuell girkasse har den et oppgitt forbruk på 0,5 l/mil og et CO2-utslipp på 130 g/km.

Transit Courier Sport er også en praktisk varebil som egner seg godt i mer urbane miljøer.

Her får du tøffe 16 tommers aluminiumsfelger, delskinn i interiøret og et stylingsett i bilens farger. Du kan velge mellom en 100 HK 1.5-liters TDCI-dieselmotor med et forbruk på 0,43 l/mil (112 g/km CO2) eller Fords prisbelønte 100 HK EcoBoost-motor (0.56 l/mil/ 126 g/km CO2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.