– Dette er bilen mange ønsker seg

VW T-CROSS Konsberg

Selger Robert Helmersen hos Mobile Ljosland i Kongsberg er full av lovord om den nylig ankomne T-Cross. Volkswagens minste SUV overrasker med plassutnyttelse, kjøreegenskaper og smarte løsninger.

– Dette er en biltype vi ser stadig flere ønsker seg, og nå har vi åpnet for bestilling, sier han.

T-Cross er den nylig ankomne T-Rocs lillebror, og sammen med storebrødrene, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg kan nå Volkswagen tilby en SUV til ”alle”.

– T-Cross blir vår kompakte, praktiske og kule innstegsmodell i vår nå komplette SUV rekke, sier Helmersen.

T-Cross byr på overraskende mye plass innvendig takket være god plassutnyttelse. Baksetet kan justeres i lengderetningen, inntil 15 cm, for bedre benplass eller mer plass i bagasjerommet.

Flatt bagasjeromsgulv

Bagasjevolumet er på hele 385- 455 l og maks 1.281 l, som er imponerende på en bil som er i samme segment som Polo (351 l / maks 1.125).

Baksetet kan splittes i 60:40 og kan foldes ned til et helt flatt bagasjeromsgulv. I tillegg kan passasjersetet foran legges ned slik at man kan frakte med seg lange gjenstander, for eksempel en flatpakke fra IKEA.

Den høye sittestillingen gir god oversikt og en bedre romfølelse, og dette er noe stadig flere kunder er opptatt av. T-Cross har en lengde på 4.108mm, mens storebror T-Roc  har en lengde på 4.234mm, og er med andre ord rett i hælene på storebror.

Trendy design

– Dette med høyreist sittestilling er noe stadig flere vektlegger når de velger bil. Uten at jeg har finmålt, vil jeg anta at man sitter 4-5 cm høyere i en bil som T-Cross sammenlignet med eksempelvis en Polo. Dette høres kanskje ikke ut som all verden, men det er virkelig en stor forskjell, mener Helmersen.

T-Cross har et særegent og trendy design. Fronten er iøynefallende, med en stor grill med integrerte frontlykter plassert utenfor det brede radiatorgitteret. Et karakteristisk trekk er tåkelysene med omgitt med kromlister.

Bilen får 8’’ infotainmentskjerm som standard. Det nye heldigitale Active Info displayet, som vi kjenner fra både Polo og T-Roc er tilgjengelig som ekstrautstyr. Fire USB tilkoblinger, 2 foran og 2 bak gir god tilgjengelighet og fleksibilitet også for de som sitter i baksetet.

Mange sikkerhetssystemer

Trådløs lading, som sikrer optimal tilkobling og tilstrekkelig strøm, er tilgjengelig som ekstrautstyr. For en mer praktisk og enklere hverdag er både Keyless Access og Light Assist Fjernlysassistent tilgjengelig som tilvalg.

T-Cross kommer med et bredt spekter av både sikkerhets- og førerassistentsystemer. Blant standardutstyret er både Front Assist, med City nødbrems med fotgjengergjenkjenning, kollisjonsbeskyttelsessystemet pre-crash, tretthetsvarsling, adaptiv Cruise Control og Lane assist.

Andre nyttige systemer som SIde assist blindsonevarsler og utmanøvreringsassistenten Rear assist vil også være tilgjengelig som ekstrautstyr.

T-Cross blir kun tilgjengelig som tohjulstrekker. Ett motoralternativ er tilgjengelig, nemlig en 1-liters bensinmotor på 115 hk i kombinasjon med en 7-trinns DSG automatgirkasse.

Prislappen begynner på 284.900 kroner i Life utstyrsnivå, Style koster 310.300, mens ønsker du ”søkke og snøre” er prislappen 340.200 kroner, men da har du også alt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer: