Kutt ferjekøen med Amphicruiser

Amfibiekjøretøy fra nederlanske de Jong. Amphicruiser.

Med Amphicruiser kan du styre forbi ferjekøen og elegant styre til havs.

Skjønt noen havgående farkost er neppe bilbåten, selv om konseptet er utviklet av de Jong – et nederlandsk selskap som er store innen marin teknikk.

Utgangspunktet er Toyota Land Cruiser, ombygget for å kunne ta seg frem på vannet. Toppfart til vanns er 9 kilometer i timen – ikke fullt 5 knop.

Toppfarten til lands skal være 135 km/t – og i følge spesifikasjonene skal du kunne kjøre komfortabelt i den hastigheten. Med stiv aksel både foran og bak tror vi vel på å holde seg under maksfart.

Motorvalg er en 4,5 liter V8 turbodiesel, 4-liters V6-bensin, begge etter Euro 6. Ønsker du å kjøre elektrisk er en 60 kW motor med 45 kWh-batteripakken tilgjengelig.

Hundre hk jetmotor

Amfibiekjøretøy fra nederlanske de Jong. Amphicruiser.

Amphicruiser vises på årets Frankfurt-messe, men farkosten er allerede i produksjon. Noen går som reklamebiler, men firmaet skreddersyr gjerne design etter ønske. 4 x 4 er en selvfølge – og amfibiecruiseren utstyres som en røff terrengbil som ikke lar seg stoppe av et tjern elle to, som arbeidsbil og som redningsbil.

En jetmotor på 100 hk sørger for fremdrift og styring på vannet.

Prisen avtales ifølge nettsiden mellom kunde og bilbåtbygger i hvert enkelt tilfelle.

Amfibiekjøretøy fra nederlanske de Jong. Amphicruiser.
Illustrasjon: Kanskje er Amphicruiser rette redningsbil nå som ekstremvær som fører til flom og oversvømmelser blir mer og mer vanlig.

Mer: