Ny sjef for Kias designsenter

Karim Habib er ny sjef for Kias Design Center i Korea

Kia Motors Corporation har utnevnt Karim Habib til Senior Vice President og sjef for Kia Design Center. Habib starter i oktober, og vil jobbe fra Kias globale designsenter i Namyang, Korea.

Habib vil ha ansvar for Kias designteam for eksteriør, interiør, farger og materialer, og vil være med og lage Kias  fremtidige designstrategi. Habib rapporterer til Luc Donckerwolke, Executive Vice President and Chief design Officer i Hyundai Motor Group.

Habib er kjent for sin evne til å reflektere merkets identitet i sitt design, og bringer med seg over tjue års erfaring fra premium merker. Han kommer fra stillingen som Executive Design Director hos INFINITI Motor Company, hvor han var ansvarlig for deres siste konseptbiler.

Klar strategi for fremtiden

Han har tidligere jobbet både for BMW og Daimler. Habib er født i Libanon, og studerte Mechanical Engineering på McGill University i Canada, samt Transportation Design ved Art Center College of Design i California. Han snakker flytende engelsk, fransk, tysk og italiensk.

– Kia er et ambisiøst merke i vekst, og de har en klar strategi for elektrifisering og innovasjon innen mobilitet, sier Habib. – Jeg er veldig glad for bli en del av denne reisen, og å få være med å styrke Kia videre inn i fremtidens bilindustri som vil by på mange utfordringer og muligheter. Jeg ser frem til å arbeide med Donckerwolke som jeg har beundret arbeidet til i mange år, og selvfølgelig Kias designteam som virkelig har markert seg med fremragende design.

– Med sin internasjonale erfaring vil Habib bli en styrke for Kia, sier Donckerwolke. – Vi setter stor pris på Karims talent og erfaring, og han kommer inn i på et viktig tidspunkt for å ta Kia videre inn i fremtiden, og ytterligere styrke vårt dyktige designteam som har vunnet mange internasjonale designpriser

Karriére:

  • 2017 ~ 2019: Executive Design Director INFINITI, Nissan Motor Company
  • 2012 ~ 2017: Head of Design BMW Automobiles, BMW Group
  • 2011 ~ 2012: Head of Exterior Design BMW Automobiles, BMW Group
  • 2009 ~ 2011: Senior Manager Advanced Design Germany, Daimler
  • 2007 ~ 2009: Chief Designer Advanced Design, BMW Group
  • 2004 ~ 2007: Senior Designer (Exterior Production Design), BMW Group
  • 2002 ~ 2003: Exterior/Interior Designer – Advanced Design, BMW Group
  • 1998 ~ 2001: Exterior/Interior Production Designer, BMW Group
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.