Oppgradert Nissan X-Trail

Nissan X-Trail med stor oppgradering 2019

I Norge har X-Trail har tapt terreng de siste årene. Om nytt førerassistansesystem og motorer kan løfte salget er heller usikkert. Hybrid må nok til.

Nissan X-Trail var engang en meget populær SUV innen økonomisk rekkevidde for folk flest. Og den solgte som fortjent. Det gikk mange X-Trailer rundt om.

Det kan være mange grunner til at salget har vært labert de siste årene. Den konkurrerer med broren Qashkai og Leaf, forøvrig en helt annen bil – men med elektriske støttehjul. (Også Honda CR-V har nærmest forsvunnet fra salgslistene – skjebnefellesskap finnes over alt.)

Nissan X-Trail 2020

Nå kommer den med en relativt stor oppgradering. Førerassistentsystemet Propilot har lenge sittet i før nevnte modeller fra bilprodusenten. Nå er den i X-Trail også. Systemet bistår styring, bremsing og akselerasjon i det kjørefeltet bilen befinner seg, på vei med fler kjørefelt.

Bensinutgave med automatgir

De nye drivlinjene gir alternativet mellom en 1,7 liters diesel og 1.3 liters turbo-bensin på 160 hk. Bensinutgaven blir tilgjengelig med syvtrinns automatkasse. Dieselutgaven med Xtronic-automatgir. Bilen blir å få med drift på forhjulene eller på alle fire.

NissanConnect står for infotaimentløsningen. TomTom står for navigasjonen, og en app gir mange muligheter for avlesing av kjøreinfo og dessuten forhåndsprogrammering av reiseruten på mobilen. Navi’en laster inn denne automatisk når du setter deg inn i bilen.

Fås som sjuseter

Nissan X-Trail er fabrikken mest solgte modell på verdensbasis. De som har kjørt den, vet at den er et solid og godt kompromiss mellom «ekte» SUV og urban familiebil. Den er godt utstyrt, driftssikker, romslig og god å kjøre.

Startprisen for oppgraderte X-Trail er 380 000. Levering og frakt kommer i tillegg. Bilen kan også fås som sjuseter.

Likevel tror vi neppe den blir noen slager her i landet. Uten hybridlinje kan Nissan Norge se langt etter voksende salgstall for X-Trail.

Nissan X-Trail får ProPilot og bensinmotor i kombo med sjutrinns automat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.