Straks produksjonsstart for ID.3

ID-3 produserer i Zwickau i Tyskland

Produksjonen av Volkswagens ID.3 starter 4. november. Fabrikken i Zwickau i Tyskland blir den største i Europa for elbilproduksjon.

Når den første ID.3 ruller av samlebåndet til uken, betyr det samtidig åpningen av et anlegg som fra 2020 kun skal produsere elbiler. I 2021 skal anlegget ha en årlig kapasitet på 330 000 biler.

Seks modeller basert på MEB-plattformen, fordelt på merkene Volkswagen, Audi og Seat, skal produseres her. 

Ombyggingen av fabrikken har pågått et par år, mens produksjonen av fossilbilene har gått fortløpende. De nye produksjonslinjene er tilrettelagt for biler basert på MEB-plattformen – biler der drivlinjen er 100 prosent elektrisk.

Volkswagen-sjefen Herbert Diess og forbundskansler Angela Merkel trykker på startknappen mandag 4. november.

Total endring av bilindustrien

— Med ID.3 går konsernet inn i en ny æra, som kan sammenlignes med den første bobla eller den første Golfen, sier Thomas Ulbrich – styremedlem med ansvar for elektrisk mobilitet.

— Volkswagen leder med det bilindustrien inn i en forvandling som vil utspille seg de neste 10 til20 årene.

I Zwickau er karroseri- og lakkavdelingene ferdig modernisert. Det første av to samlebånd er klargjort for ID.3. 1700 roboter, førerløst transportsystem og helautomatiske produksjonsprosesser er innført.

Fabrikken skal utvides ytterligere. 50.000 kvadratmeter ny fabrikkhall skal bygges. Alle støpedelene skal lages på fabrikken – også pressingen av karroseriplatene. Alt fullt ut automatisert. 

Nye høyhastighetspresser har alene kostet om lag 740 millioner kroner.

Mandag 4. november er altså en stor dag for Volkswagen, da den aller første ID.3 triller av samlebåndet.

Volkswagen plant Zwickau.
Her i Swickau i Sachsen skal Volkswagens elektriske ID.3 produseres. Et nytt anlegg for elbiler settes i produksjon 4. november 2019.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.