Futuron – Kias lave konsept-SUV

Konseptbilen Kia Futuron

Futuron er en elektrisk SUV med firehjulstrekk. I pressemeldingen fra Kia fortelles det at formen gir en pekepinn om designet til kommende, sporty og elegante elbiler fra Kia.

Konseptbilen er schtiliig nok, den. Med sin aerodynamiske, særegne form er den noe for både øyet og vindtunnelen. Og klimakorrekt energisparende.

Navnet er sammensatt av Future og On – fremtid med strømbryteren på. Bilen ser unektelig dynamisk ut med sitt lave karosseri og sine høye hjul.

Futuron er en SUV,  men har et lavt coupélignende karosseri. Lengden er 4.850 mm, høyden 1.550 og akselavstanden 3000 mm. Bilen har høy bakkeklaring. 

Glasstak med radar

Den helelektriske drivlinjen gjør formen mulig. Batteriet er montert under bagasjeromsgulvet, og i hvert hjul sitter en kraftig elektrisk motor som sammen med plasseringen av batteriet gir et lavt tyngdepunkt.

Glasstaket med nedfelt diamantform har LiDAR-radar som gir autonom kjøring på nivå 4, dette muliggjør selvkjøring under de fleste forhold.

Futuron viser en ny tolkning av Kias “tigernese” grill, som har vært en velkjent signatur i over et tiår. Designteamet har utvidet grillen så den danner hele fronten av bilen. Vi så den nye grillen på konseptbilen Imagine vist tidligere i år.

Tilbakelent i nivå 4

Den nye brede grillen omslutter også hovedlys, en innovativ “stjerne” design som gir bilen en distinkt lyssignatur i mørket. Tilsvarende lys er integrert bak på bilen.

Den elektriske plattformen har gjort det mulig å lage en romslig og fleksibel kupé. Forsetene kan stilles i en oppreist kjørestilling, eller en tilbakelent hvileposisjon. Ved aktivering av selvkjøring vil setene legges tilbake i hvileposisjon samtidig som rattet trekkes tilbake.

Futurons sømløse interiør har innovativ bruk av skjermer med store overflater som går fra instrumentpanel og over i dørene, opplyses det i pressemeldingen

Elektrisk futurisme

Et av de mest fremtredende trekk i interiøret er cockpit-området rundt sjåføren. Brukergrensesnittet drives av kunstig intelligensteknologi. 

Alt er spenstig, og alt er konsept. Kia Futuron ble vist på 2019 China International Import Expo (CIIE) i Shanghai 5. november. Om det blir produksjon, er lite trolig. Men gløttet av fremtidens elektriske biler fra Kia ser svært så futuristisk ut. Det er lov å håpe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mer:

Honda e – søt vinner

Drømmer du om en bil folk snur seg etter? Ferrari passer dårlig? Løsningen er Honda e til under 270 000 kroner.

Fullstendig redesignet Honda Jazz

Nye Jazz følger den japanske designfilosofien «Yoo No Bi» – der skjønnheten i hverdagsgjenstandene fremheves. Hybriden lanseres i 2020.