Audi-nyheten nordmenn står i kø for

Tidligere denne uken ble det som etter alle soletegn blir Audis nye storselger i Norge, el-SUV´en e-tron vist frem for pressen. Nykommeren får en prislapp på drøye 650.000 kroner og en rekkevidde på drøye 40 mil.

Den 4,9 meter lange SUV´en drives frem av to elektriske motorer som tilsammen yter 360 hk.

Skifter man kjøremodus til sport, og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost mode i åtte sekunder. Her leverer motorene hele 300kW (mot normalt 265 kW) og dreiemomentet øker til 664 Nm, og 0 – 100 gjøres unna på 5,7 sekunder.e-tron har også et nytt firehjulsdriftsystem skreddersydd for e-tron skal sørge for at den relativt store og tunge biler får typiske dynamiske kjøreegenskaper som Audi er kjent for. Designmessig synes denne redaksjon at nye e-tron fremstår som veldesignet bil som det er lett å like. En rekke stilige designelementer er på plass, og de virtuelle sidespeilene gir bilen et unektelig futuristisk utseende.
Innvendig følges det opp med et stilig og minimalistisk utseende.

Ved kjøring på motorveien senkes bilen med så mye som 26 millimeter for å forbedre stabiliteten og aerodynamikken, da dette bidrar til å gi maksimal rekkevidde. I offroad-modus kan bilen heve seg hele 35 millimeter. Dersom sjåføren også aktiverer Lift-funksjonen i Audi drive select, heves bilen med ytterligere 15 millimeter. Dette viser at Audi e-tron er en fullverdig SUV med eksepsjonell fremkommelighet.

Det er heller ikke bare når det kommer til ytelser at Audi e-tron imponerer. Med god plass til fem personer, og 660 liters bagasjerom (600 liter bak og 60 liter i lasteluken foran for blant annet ladekabler) og så mye som 1725 liter om baksetene legges ned, er dette også den perfekte familiebilen. Med tilvalg av tilhengerfeste kan Audi e-tron trekke henger med vekt inntil 1.800 kilo, eller for eksempel brukes til sykkelstativ.

Mer å lese:

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et

VW Golf R

VW Golf R: Barskingen

Ta en Golf, fyll den med 300 illsinte hestekrefter, firehjulstrekk, adaptivt sportsunderstell og 7-trinns DSG girkasse. Det blir en svært vellykket oppskrift.