Boble med Porsche-motor i Mille Miglia

For å markere slutten på produksjonen av folkevogna – Bobla – deltok Volkswagen med to biler  i det ikoniske veteranbilløpet i Italia i helgen. Det 160 mil lange løpet går fra Brescia til Roma og tilbake.

VW startet med to bobler: Pretzel fra 1951 og Ovali fra 1956. Alle deler er i overensstemmelse med originalene, i tråd med reglene i løpet som gikk av stabelen første gang i 1927.  

30 år og 24 løp senere, kjørte marki Alfonso de Portago inn i menneskemengden langs ruta. Først i 1977 ble løpet arrangert på nytt.

Slutt for folkevogna

I 1954 vant Paul-Ernst Strähle klassen for 1300-kubikkere (cm3) med en 1948-modell boble modifisert med Porsche-deler.

Som en honnør til Bobla var den med blant de 430 deltakerbilene i år:  En 1951 Pretzel med 60 hk og Ovali med en porschemotor på 75 hk. Førstnevnte ble satt sammen etter de originale spesifikasjonene og Strähles registrering fra løpet i 1954.

Til sommeren er det nemlig ugjenkallelig slutt, etter 70 års produksjon av folkevogna.

Mer å lese:

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et

VW Golf R

VW Golf R: Barskingen

Ta en Golf, fyll den med 300 illsinte hestekrefter, firehjulstrekk, adaptivt sportsunderstell og 7-trinns DSG girkasse. Det blir en svært vellykket oppskrift.