Eksklusivt Norgesbesøk

I april viste BMW for første gang frem BMW Concept iX3 – en forsmak på BMW’s første helelektriske SUV som lanseres i 2020. Nå kommer konseptbilen til Norge

–Concept iX3 ble først avduket på Auto China 2018 i Beijing. Nå kommer konseptbilen på et eksklusivt Norgesbesøk, med to stoppesteder; Stavanger og Oslo, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge.

BMW Concept iX3 er en konseptmodell av den helelektriske modellutgaven av BMW X3 som kommer i 2020. Den elektriske motoren har en effekt på over 270 hk, mens høyspenningsbatteriet har en nettoeffekt på over 70 kWt. Det gir konseptbilen en rekkevidde på over 400 km etter den nye WLTP-kjøresyklusen som nå innføres. Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading, noe som vil bety en ladetid på rundt 30 minutter.

Lørdag 1. og søndag 2. september er BMW Concept iX3 en av flere kommende nyheter BMW viser frem på et fulltegnet lukket kundearrangement på Henie Onstad Kunstsenter i Oslo.

– Vi har registrert en betydelig interesse for det som blir BMW’s neste elbil. Vi vet at mange nysgjerrige venter på flere detaljer, men vi kan foreløpig ikke røpe noen tekniske spesifikasjoner for den endelige produksjonsmodellen som kommer i 2020. Det vi kan fortelle, er at vi om kort tid åpner for forhåndsordre, sier Marius Tegneby.

Elektrifisert fremtid
I 2025 vil BMW Group tilby hele 25 elektrifiserte modeller, hvorav 12 vil være helelektriske. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsningen på elektrifiserte biler.

Konseptbilen BMW i Vision Dynamics som ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst er bekreftet som den kommende helelektriske BMW i4. BMW har også bekreftet at studieversjonen av den kommende helelektriske BMW iNext vil vises nå i år. BMW iNext vil bli BMW sitt teknologiske flaggskip, med en rekke nye innovasjoner og autonome egenskaper, når produksjonen starter i 2021. MINIs første elbil kommer på veien i 2019.

– Som vanlig er det ikke langt mellom nyhetene fra BMW Group. Vi lover derfor flere nyheter i nærmeste fremtid, avslutter Marius Tegneby.

Mer å lese:

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et