Elektrifisert klassiker

Den er kåret til verdens vakreste bil. Nå blir det mulig å få Jaguar E-TYPE som verdens vakreste elbil.

Det er omtrent et år siden Jaguar Land Rover i London offentliggjorde en Jaguar E-TYPE ombygd til elbil.

Det var noe som fikk mye oppmerksomhet, og tilsynelatende er Jaguar Classic blitt nedringt av kunder som godt kunne tenke seg den gjenfødte klassikeren. I hvert fall har Jaguar Classic nå besluttet å starte produksjon av E-TYPE som ombygd elbil. Utgangspunktet er versjonen med V6-motor.

Den klassiske Jaguar E-TYPE har skiftet ut V6-motoren med en elmotor på 220 kW og et batteri på 40 kWh. Og den klassiske bilen akselererer fra 0 – 100 km/t på under 7 sekunder. Det er nesten det samme som originalen med V6-motor.

Men det er først når man kikker under panseret at man for alvor ser forandringen. For et utrent øye ligner det en totalt restaurert Jaguar E-TYPE Roadster.

Forgjengeren til den «nye» E-TYPE Zero er Series 1.5 Roadster fra 1968, og ingeniørene har strukket seg langt for å sikre at bilen skal ligne mest mulig på originalen fra 1960-tallet.

Derfor har litium-ionbatteripakken som driver bilen samme dimensjoner som den opprinnelige V6 XK-motoren og faktisk også samme vekt. Ekspertene som har utviklet bilen har også sørget for at batteripakken ligger på nøyaktig samme sted som den opprinnelige motoren.

Batteripakken på 40 kWh ligger rett foran elmotoren, som ligger der girkassen opprinnelig lå. Mange av komponentene finnes også i den helt nye Jaguar I-PACE. Ved å plassere komponentene på samme sted er det ikke behov for å endre bilens opprinnelige struktur, inkludert bremser og fjæring. Bilen oppfører seg også helt som en original E-TYPE.

Tim Hannig, Director Jaguar Land Rover Classic, sier følgende om prosjektet:

«Vi er overveldet over de positive reaksjonene som Jaguar E-TYPE Zero Concept har fått det siste året. At vi nå fremtidssikrer gleden med klassiske biler er en stor gevinst for Jaguar Classic. E-TYPE Zero tydeliggjør den fantastiske arven fra Jaguar E-TYPE, og ekspertisen og de håndverksmessige ferdighetene hos Classic Works. Samtidig viser vi Jaguar Land Rovers forpliktelse til å produsere biler med nullutslipp som gjennomgående tema i vår virksomhet, også hos Jaguar Classic».

Med E-TYPE Zero har vi forsøkt å komme så tett på originalens spesifikasjoner som mulig, men med noen få oppgraderinger. Interiøret er nesten som i 1968 med få modifikasjoner, mens vi har skiftet de opprinnelige frontlyktene med med LED-lys av hensyn til energieffektiviteten.

Den nye E-TYPE har en rekkevidde på 270 kilometer.

Mer å lese:

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et