Et attraktivt alternativ

Hyundai opplever stor suksess med sin IONIQ modell – bilen som kan leveres med hele tre ulike drivlinjer. Og plug-in hybrid (ladbar hybrid)-varianten er den varianten distriktets eneste Hyundaiforhandler, Mobile Follo AS opplever ekstra mye interesse rundt.

– Vi vet dette er en variant mange kunder har ventet på, sier Magnus Bergheim Smukkestad hos Mobile Follo til Nytt om Bil. Fortsatt er det som elbil at majoriteten av IONIQ-salget er, men Mobile Follo opplever nå en jevn økning av kunder som ønsker seg hybrid eller plug-in hybrid. – Vi er jo i en unik situasjon hvor vi kan til IONIQ i tre ulike versjoner, og dermed kan vi også tilby korrekt produkt til hver enkelt kunde. IONIQ er jo lik karosserimessig, man må bare bestemme seg for hvilken drivlinje som passer best til ens behov, sier Smukkestad.

Miljøbevisste kunder

– For IONIQ plug-in tror vi dette er bilen for dem som daglig kjører ca 5 mil. Og som da ønsker å være miljøbevisste og kjøre nullutslipp med sin småkjøring og skal de ut på lengre turer begrenses de heller ikke av rekkevidde i forhold til batterikapasitet. Når batteriet er tomt overtar den effektive og sparsomme bensinmotoren, forteller Smukkestad.

I motsetning til IONIQ hybrid som tar seg av ladingen og selv og har mye kortere elektrisk rekkevidde, så må man med plug-in hybrid være flink til å lade selv, og med normal ”garasjekontakt” lades batteriet som er på 8,9 kwt, på i underkant av 3 timer, men glemmer man dette, blir man heller ikke stående fast siden bensinmotoren vil sørge for at du kommer frem – i hvert fall så fremt man husker på å fylle bensin.

Velger mye utstyr

Plug-in hybriden koster 19.000 kroner mer enn vanlig hybrid, noe som betyr en prislapp på 289.000 kroner levert Ski.

– Vi ser også at våre kunder ønsker seg en ekstra godt utstyrt bil, og velger en teknikkpakke til 25.000 kroner som blant annet inneholder adaptiv cruisekontroll, nøkkelfritt system, el. justerbart førersete, navigasjon, ryggekamera, lydanlegg fra Infiniti, ulike førerstøttesystemer, filskiftevarsler , varme i ratt osv.

Plug-in hybriden har også 8 års garanti på batteripakken, eller 200.000 kjørte kilometer.

– Vi mener IONIQ er den mest komplette bilen i sitt segment, og også den mest effektive i form av kraftutnyttelse og bilen med lavest luftmotstand.

Mer å lese:

Dugnad for MC-sikkerhet

MC-dugnad mot ulykker

På initiativ fra Statens vegvesen har flere ulike etater og organisasjoner startet en «dugnad» for å bidra til bedre trafikksikkerhet for motorsyklister. Målet er en

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et