Ford Focus ST: Familievennlig stasjonsvogn med 280 hester

Ingen grunn til at familiens stasjonsvogn ikke kan legge igjen litt blårøyk ut av lyskryssene: Ford slapp i dag de første bildene av Focus ST som stasjonsvogn.

Utviklet av Ford Performance sitter det en 2,3-liters EcoBoost bensinmotor med 280 hk under panseret. Den får du med sekstrinns manuell girkasse, eller som sjutrinns automat.

Også diesel

Vil du ha diesel, kan du få det i form av en EcoBlue på 2 liter som leverer 190 hk ved 3500 o/m. 

Focus ST har tre kjøremoduser: glatt, normalt eller sport. Med Performacepakken følger ytterlig et modus: Det selvforklarede Track mode. 

Les vår test av «vanlige Ford Focus

Nå med tilhengerfeste

Nye Focus ST har vokst. Økt akselavstand gir baksetepassasjerne bedre plass. Bredden foran er større – og bilen er nå tilgjengelig med tilhengerfeste.

Bilen kommer til Norge i løpet av sommeren, skriver Ford i en pressemelding.

Ingen hvilken som helst familiebil: Ford Focus ST stasjonsvogn har heftige kjøreegenskaper, power i overflod – og plass til alt håndball-, fotball- og ishockeystjerner in spe må ha med seg.

Les også vår test av Ford Fiesta ST

Mer å lese:

Dugnad for MC-sikkerhet

MC-dugnad mot ulykker

På initiativ fra Statens vegvesen har flere ulike etater og organisasjoner startet en «dugnad» for å bidra til bedre trafikksikkerhet for motorsyklister. Målet er en

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et