Fornyet Hilux

Hos Funnemark er pick-upén Toyota Hilux en populær bil for mange kunder. Særlig blant næringsdrivende, men også private som ønsker seg en praktisk, komfortabel pick-up. Nå har bilen fått en liten oppdatering som gjør den mer moderne.

Nykommeren har fått nytt design på frontfanger og grill, og på bakfanger, interiøret har fått sort pianolakk som erstatter kromlistene, og de sorte skinnsetene er nå perforerte.  I instrumentpanaelet er det nytt design på det såkalte kombinasjonsmeteret med orange visere.

Dagens Hilux er tøffere, sterkere og har bedre fremkommelighet enn noen gang før. Selv om den er ”barsk” i fremtoningen er den komfortabel som en vanlig personbil.

Fabrikken betegner bilen som tidenes beste Hilux. Den innvendige støyen sammenligner vi faktisk med Avensis, og den er jo absolutt ingen bråkebøtte.

Toyota Hilux 2018

16 000 000 solgte

Hilux ble først lansert i 1968, og ett år senere kom den til Europa. Siden har modellen hatt en dominerende posisjon i det globale pick-up segmentet i nesten 50 år. Hittil har verdens mest populære pick-up blitt solgt i over 16 millioner enheter.

Med karosseritypene Extra Cab og Double Cab, bygger den nye 8. generasjon Hilux på det solide ryktet modellen har opparbeidet seg. Nå redefineres tøffhet for krevende bruk med en ny og sterkere rammekonstruksjon, et forsterket plan, forbedrede 4×4 egenskaper og økt hengervekt (3,2 tonn).

Lasteplanet på nye Hilux er større, sterkere og mer praktisk enn før. Maksimal lasteplass har økt fra 1,544 mm til klasseledende 1,645 mm. Hilux er tilgjengelig med en ny 2.4 D-4D motor på 150 hk.

Stivere ramme

Tohjulstrekk-versjonen av Hilux kommer med en 6-trinns manuell girkasse, mens firehjulstrekk-utgavene leveres med 6-trinns manuell eller 6-trinns automatisk girkasse. Begge girkassene har blitt omfattende revidert for å øke holdbarheten, forbedre kjørbarheten i lav fart. Den tilbyr føreren stillere og mykere girskift og utnytter samtidig det fulle potensialet til den nye motoren.

Bilen har fått en nyutviklet rammekonstruksjon som er 20% stivere enn tidligere, og er designet for å oppnå forbedrede kjøreegenskaper, komfort, støynivå og kollisjonssikkerhet. Samtidig skal den ha enestående varighet i de mest ekstreme omgivelsene. Den sterke og varige bladfjæringen med doble støtdempere har fått en omfattende revidering, for å kombinere off-road egenskaper med SUV-lik kjørekomfort og stabilitet.

Bilen er utstyrt med en valgbar firehjulstrekk med høy- og lavgirserie, samt låsbare «limited-slip» differensialer bak. Bilen tar utstyr for aktiv sikkerhet til nye nivåer med Toyota Safety Sense. Ved å benytte en kompakt vindusmontert hovedenhet med både laser og kamera, gir Toyota Safety Sense kunder kollisjonsvern, filskiftevarsler, automatisk fjernlys og skiltgjenkjenning.

Toyota Hilux 2018

Mer å lese:

Dugnad for MC-sikkerhet

MC-dugnad mot ulykker

På initiativ fra Statens vegvesen har flere ulike etater og organisasjoner startet en «dugnad» for å bidra til bedre trafikksikkerhet for motorsyklister. Målet er en

Kia XCeed er Kias nye suv

XCeed er Kias nye crossover

Kia Motors slipper bilder av sin kommende, urbane crossover, Kia XCeed. Den nye CUV’en (crossover utility vehicle) har et stilig og moderne design, og er et