Grønn restart for 37-åringen Corsa

Opel Corsa el

Med sjette generasjon blir trofaste Opel Corsa helelektrisk. Med en rekkevidde på 33 mil og ladetid på en halvtime til 80 prosent, inntar den fornuftige bruksbilen en solid plass i elbiltilbudet.

Småbilen Corsa-e kommer med avanserte sikkerhetssystemer du gjerne må opp i prisklassene for å få, som standard. Hvilket Opel i en pressemelding kaller å demokratisere teknologi.

LED-matrix-lysene er adaptive og blendingsfrie. Et avansert kamerasystem i kombinasjon med radar og sensorer mater førerassistansesystemene med kjøredata og info om trafikkbildet omkring bilen.

Kompakt og sporty

Taklinjen er senket med 4,8 centimeter sammenlignet med forgjengeren og sitteposisjonen er senket med 2,8 centimeter – tyngdepunktet er også lavere enn tidligere og skal bidra til mer dynamiske kjøreegenskaper.

Elmotoren på 100 kW (136 hk) og et maks moment på 260 Nm, gjør at nye Corsa-e bruker 2,8 sekunder fra 0-50 og 8,1 sekunder til 100 – prestasjoner som øker morofaktoren på daglig basis.

Batterikapasiteten er på 50 kWh. Styring av ladingen kan gjøres via MyOpel-appen på mobilen.

Forhåndsbestillingene åpner senere i sommer for den helelektriske versjonen av den nesten 40 år gamle traveren, som hittil er solgt i 13,5 millioner eksemplarer.