ID. ROOMZ presenteres i Shanghai

VW ID Roomzz

På bilutstillingen i Shanghai presenterer Volkswagen det nyeste medlemmet i ID.-familien: ROOMZZ. Det er en helelektrisk SUV i femmetersklassen – som er rettet mot både forretnings- og familiebehov. 

 – Denne SUV-en er som en monolitt, tilsynelatende frest ut av en eneste blokk. Og ID. ROOMZZ beveger seg med elektrisk letthet – lydløs og utslippsfri, sier Claus Bischoff, Volkswagens sjefsdesigner. 

Volkswagen ID. ROOMZZ fra siden

IQ. DRIVE.

I ID. ROOMZZ kombineres de kommende IQ.DRIVE-systemene: Bilen kan om ønskelig rulle helautomatisk gjennom trafikken (nivå 4). Interaktive lyssoner gir de reisende informasjon.
Det helt nye interiørkonseptet kan individualiseres, og viser stor variabilitet.

De ulike setekonfigurasjonene, kan ikke bare tilpasses personlige ønsker, men også den aktuelle kjøremodusen.


I Digital Cockpit virker det som om rattet svever foran føreren.


Velger føreren helautomatisk modus, kan setene vinkles 25 grader innover. Det gir en loung-lignende atmosfære, og legger til rette for kommunikasjon. Ved helautomatisk kjøring kan også «ID. Pilot Relax»-modus velges, der hver passasjer innretter seg individuelt. I denne modusen kan setet justeres trinnløst helt ned til liggeposisjon.

Volkswagen ID. ROOMZZ digital cockpit

Digitalt dashboard i ID. ROOMZZ.

Digital Cockpit

Et konvensjonelt dashbord finnes ikke i ID. ROOMZZ. I den manuelle modusen «ID. Drive», vil det heller virke som om «Digital Cockpit» og rattet svever foran føreren. «Digital Cockpit» er en heldekkende glassflate, og det digitale rattet er i konseptbilen en integrert del av flaten. 

Volkswagen ID. ROOMZ lounge interiør

Clean air klimakontroll.

Også materialene i interiøret er uvanlige. Her finnes for eksempel setetrekk i AppleSkin® – et nytt produkt av naturlige og fornybare råstoff. I «ID. Light»-områdene i dørene blir det brukt spesielt bearbeidet trefinér. Det aktive filtersystemet «Clean Air» sørger dessuten for at inneluften holdes ren, selv om den utvendige luften ikke skulle være det. 

Volkswagen ID. ROOMZ med åpne dører
ID. Roomzz kommer i salg i Kina i 2021,

Inntil 450 km rekkevidde.

Batteriet på 82 kWh gir en rekkevidde på opptil 450 km etter WLTP-standarden. Konseptbilen kan hurtiglades med 150 kW (DC), noe som gir 80% lading på rundt en halv time.

To elektriske motorer med til sammen 225 kW gir elektrisk 4MOTION firehjulsdrift. ID. ROOMZZ akselerer til 100 km/h på 6,6 sekunder, og toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.