Kia har åpnet for reservasjoner på nye e-Soul

Kia Motors er representert på Geneva International Motor Show med konseptbilen ‘Imagine by Kia’. Og nye e-Soul. Som du kan reservere nu.

På messen viser også Kia frem et stort utvalg alternative drivlinjer de har i sin modellrekke; mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid, samt helelektrisk teknologi.

– Elektrifisering er nøkkelen i Kias vekststrategi fremover, både i Europa og resten av verden. En av åtte biler Kia selger i Europa har elektrisk drivlinje. Med helt nye e-Soul og flere elektriske drivlinjer på vei, vil vår vekst med elektriske modeller bare fortsette, sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.

Kia viser også sin nye UVO CONNECT telematikk i Genève. Nye e-Soul blir første modell fra Kia som får dette i Europa, og teknologien introduseres på flere modeller i nær fremtid.

 ‘Imagine by Kia’

Den elektriske konseptbilen ‘Imagine by Kia’ ble avduket på bilmessen i Genève i dag, og er designet på Kias designsenter i Frankfurt.

“Bildesign handler om å begeistre og å få hjertet til å slå litt raskere, og det er ingen grunn til at dette ikke også skal gjelde elektriske biler”, sier “Konseptbilen skal skape begeistring når du ser den, og gi litt høyere puls når du kjører den”.

Begeistring og følelser beskriver godt Kias tanker om design.

– Når vi bilprodusenter lanserer elektriske biler snakker vi ofte kun om fakta som rekkevidde og ytelser”, sier Gregory Guillaume, Vice President Design for Kia Motors Europe.  – Vårt slagord er “power to surprise”, og vi ønsker å flytte mer fokus fra det rasjonelle til det emosjonelle.

e-Soul med to ulike batteripakker

Kia lanserer nå 3. generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. Med det største batteriet klarer e-Soul 452 kilometer på en lading, etter WLTP-standarden.

Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20% til 80% på 42 minutter på 100 kW DC hurtiglader.

Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige modell, og eksteriøret er helt nytt samtidig som designet og uttrykket fra tidligere generasjoner er bevart. e-Soul har nye LED hovedlys, og nye LED tåkelys som erstatter de rundere lampene som var der tidligere.

Oppvarmede seter foran og varme i rattet leveres som standard. Annet tilgjengelig utstyr er ventilerte seter, trådløs lader for telefon, premium Harman Kardon lydanlegg og head-up display som viser relevant kjøreinformasjon.

Flere tilkoblingsmuligheter

Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med Kias UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25 tommers TFT-LCD bred skjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system. Via skjermen og smarttelefon kan sjåføren få data som trafikkinformasjon, værmelding og oppdaterte parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere og definere status på nærliggende ladestasjoner.

Egen app
Det andre elementet i UVO systemet er en UVO App designet for Apple og Android. Den gir kjøredata fra bilen og kjøreturene. Man kan sjekke ladestatus, stoppe eller gjenoppta lading, aktivere klimaanlegget og sende veibeskrivelser til bilen.

Lanseres i 2. kvartal

– Vi åpnet reservasjon av nye e-Soul i går, og det var stor interesse. De første bilene kommer i butikk i løpet av april, mens vi håper å få de første bilene til kunder til sommeren. Priser er foreløpig ikke klart og vil komme nærmere lansering, sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen AS. Som alle Kias modeller leveres e-Soul med Kias 7 år / 150.000 km. garanti.