Lekkert, elektrisk og selvkjørende

I overimorgen viser Peugeot frem sin særdeles lekre konseptbil e-LEGEND CONCEPT hvor de har smeltet sammen moderne teknologi med klassiske linjer som bringer tankene i retning av en ordentlig muskelbil.

Røttene til e-LEGEND er akkurat 50 år gamle, og Peugeot har valgt å hedre 504 som ble lansert i 1968, med en kupéversjon av samme modell.

Elektrifiseringen kommer og Peugeot vil tilnærme seg denne trenden med mange konsepter. I dette tilfellet vil Peugeot vise at kjøreglede, i noe som nærmest må kalles en elektrisk muskelbil, også vil eksistere i fremtiden.

Å finne ekstra tid i en overstimulert hverdag kan være en utfordring, hevder Peugeot i en pressmelding. Med e-LEGEND vil autonom kjøring gjøre at turen vil minne mer om fritid og alenetid hvis man ønsker det. Velger du autonom kjøring legger seteryggen seg bakover og rattet forsvinner i dashbordet.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT forsterker merkets identitet samtidig med at den kombinerer historien med den mest avanserte teknologien på markedet. Peugeot beviser at en high-tech bil med fremtidsrettede teknologier også skal være attraktiv for de som liker å kjøre bil. Kupéformen understreker tydeligere at bilen skal appellere til sjåføren.

I tråd med merkets tilnærming til elektrifisering, er Peugeot e-LEGEND en helelektrisk bil. Den har en elektrisk motor med 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment. Kraften fordeles til alle fire hjul. 0 til 100 kilometer i timen går unna på under 4 sekunder. Den er utstyrt med et 100 kWt batteri og rekkevidden er 600 kilometer (WLTP). Med hurtiglader kan bilen lades til en rekkevidde på 500 kilometer på 25 minutter. Den er også utstyrt med induksjonslader.