Lexus ES kåret til årets sikreste bil

Lexus ES kåret til årets sikreste bil 2018

Det anerkjente kollisjonstest-instituttet EURO NCAP kårer Lexus ES til årets sikreste bil.

I den årlige testen Euro NCAP gjennomfører av de fleste nye bilmodeller på det europeiske markedet, gikk Lexus ES til topps både i klassen for «store familiebiler» og «hybrider og elbiler».

– Dette er en stor anerkjennelse og vi er utrolig stolte over de fantastiske resultatene til Lexus ES, sier Knut-Erik Jahnsen, sjef for Lexus i Norge.

Les vår prøvekjøring av Lexus ES 300h.

Euro NCAP har innført strenge krav slik at det for 2018-modellene ble det enda tøffere å få fem stjerner. Blant annet er det innført nye tester som skal gjøre syklister og andre myke trafikantene enda tryggere ved bruk av automatisk nødbremse-teknologi og andre løsninger.

Den nye ES får siste versjon av Lexus Safety System +, merkets avansert pakke av aktive sikkerhetsteknologier, samt enestående passiv sikkerhet som resultat av en ultra-stiv GA-K plattform og 10 kollisjonsputer som standard.

– Den nye Lexus ES kommer med vår mest avanserte pakke av sikkerhetsteknologi. Teknologien øker tryggheten for sjåføren og passasjerer og bidrar til at ulykker unngås, også med gående og syklende, sier Jahnsen.

2018-modellen er den syvende Lexus ES i rekken, og er Lexus’ mest solgte modell på verdensbasis.

– I tillegg til at den utmerker seg som en trygg bil, er ES kjent for sin utsøkte komfort og sine luksuriøse detaljer. Et helt nyutviklet chassis gir også enda bedre kjøreegenskaper og et mer sporty utseende, sier Jahnsen.

Lexus ES 300h lanseres for aller første gang i Norge i januar 2019.