Med VISION iV viser Skoda sin satsing på emobilitet

Arnold

Det helelektriske konseptstudiet som har fått navnet er VISION iV gir et glimt inn i ŠKODAs elektriske fremtid. Bilen har et dynamisk og sportslig designspråk med fire dører, skarpe linjer og god plass. En dynamisk kjøreopplevelse sikres gjennom firehjulsdrift og to elektriske motorer med totalt 306 hester.

Konseptbilen har en horisontal lysstripe som går langs den nye, vide og tildekte ŠKODA-grillen med vertikale inntak og krystallstrukturer som går helt fra den ene siden av fronten til den andre, og møter de nye Matrix LED-lyktene. Fra siden forsterkes det sportslige inntrykket med brede vinger og en kupe-liknende taklinje. Dørene har ingen dørhåndtak og åpnes med en liten berøring. De klassiske speilene er også byttet ut med kameraspeil som gir et 180-graders bilde som vises i bakspeilet.

Bilen drives av to elektriske motorer – én på hver av akslene, noe som gir bilen firehjulsdrift. De 306 kreftene fordeles etter behov på de fire hjulene, det gir en dynamisk og trygg kjøreopplevelse. 0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter.

Gjennom bruken av lasere, radarsensorer og kameraer kan konseptbilen finne frem overalt. Ved hjelp av intelligent elektronikk fordeles kreftene sømløst til de firehjulene og sørger for optimalt veigrep til enhver tid, og effektiv distribusjon av de 306 hestekreftene. Når forholdene tillater det, kan VISION iV tidvis utføre autonom kjøring og parkere seg selv. 

Det siste innen infotainmentsystemer gir tilgang til ŠKODAs mange mobile online-tjenester, blant annet Infotainment Online og Care Connected. Om ønskelig, kan bilen mestre bevegelser og stemmekommandoer, samt at den også kan integrere frontpassasjerens smarttelefon i operativsystemet. Mobilen kan også brukes som en digital nøkkel for å låse bilen opp og igjen. Bilen kan også måle sjåførens hjerterytme for ekstra sikkerhet. Klasseledende Connectivity-egenskaper gir deg også muligheten til å kommunisere direkte med andre sjåfører, biler og infrastruktur.