Mer praktisk og teknologisk avansert

Mercedes-Benz B-Klasse, denimblau Mercedes-Benz B-Class, denim blue

I februar ankommer nye B-klasse signert Mercedes. Nykommeren bygger videre på «B»-oppskriften, men blir nå både langt mer praktisk og ikke minst teknisk avansert.

– Mercedes tar tilbake tronen i et svært undervurdert segment. Aldri før har en praktisk familiebil hatt liknende kjøreegenskaper og assistansesystemer. Sammen med en fleksibel bakseterad garanteres derfor både fører og passasjerer en fantastisk opplevelse i nye B-Klasse, sier Audun Hermansen, PR og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Den nye og noe mer sporty silhuetten er ikke bare elegant, men også mer aerodynamisk, og etter sigende skal den være best i sin klasse på luftmotstand.  De nye frontlyktene har blitt smalere og fått en mer aggressiv fremtoning med ny lyssignatur. Det samme gjelder baklyktene som bredder og senker det visuelle uttrykket for en sportslig profil. Dette understrekes ytterligere i kombinasjon med 19-tommers felger som tilvalg. Det er ubønnhørlig stilig, men neppe å anbefale for brokete norsk asfalt.

Som nevnt innledningsvis er bilen mer praktisk enn før. Seteryggen på den bakre seteraden kan justeres i ulike vinkler og hele raden kan for første gang flyttes hele 14 centimeter i lengderetningen. Denne fleksibilitet gjør at bagasjerommet rommer fra 455 til 705 liter. Med seteraden nedfelt og last til taket øker volumet til hele 1540 liter. Og supplerer man med en takboks når man skal på tur, vil vi anta det er mer enn tilstrekkelig for en vanlig familie.

Det nye rattet med berøringsflater, widescreen cockpiten og turbindysene er hentet fra interiøret i A-Klasse, mens sittestillingen er 9 cm høyere for bedre oversikt og lettere innsteg. MBUX er selvsagt på plass med augmented reality, kunstig intelligens og den intuitive stemmestyringsassistenten «Hey, Mercedes». Aktiv sikkerhet er et av de viktigste fokusområdene til Mercedes-Benz og B-Klasse er intet unntak. Her følger aktiv bremseassistent som standard, mens selvkjørende egenskaper på S-Klasse nivå er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Mercedes-Benz B-Klasse, designo mountaingrau magno, AMG Styling
Mercedes-Benz B-Class, designo mountain grey magno, AMG styling