Mondeo med ny hybridteknologi

Endelig kommer Ford Mondeo med ny hybrid drivlinje pakket inn i stasjonsvognkarosseri.

På nyåret dukker Mondeo opp med en videreutviklet hybrid drivlinje som tilsammen skal yte 187 hk. Bensinmotoren er en ny 2-liters motor med et foreløpig ukjent antall hestekrefter.

Det resirkulerbare litium-ion batteriet på 1,4 kWh er plassert i gulvet bak baksetene – og blir blant annet ladet opp ved hjelp av bilens bremseenergi. Bilen er også utstyrt med en optimalisert eCVT automatgirkasse som ytterligere reduserer drivstofforbruket.

Teknologier som bidrar til lavere drivstofforbruk for nye Mondeo Hybrid er blant annet et eget system for å overvåke både drivstoff- og energiforbruk. Også elektrisk drevet luftavkjøling, elektrisk servostyring og spesielle kjøle- og vakumsystemer for motoren bidrar til lavere forbruk.

Nye Mondeo Hybrid er nok et eksempel på Fords plan om å elektrifisere en rekke bilmodeller. Selskapet investerer mer enn 90 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby 40 elektrifiserte bilmodeller globalt i løpet av 2022. Hele 16 av disse vil være helelektriske modeller.