Niro electric greier nesten 50 mil på en lading

Forleden ble det kjent at Kias crossover-modell Niro i elektrisk utgave får en solid rekkevidde på 485 kilometer. Vi tipper dette blir en bestselger fremover for Kia.

Europeisk typegodkjenning etter WLTP kombinert kjøresyklus bekrefter rekkevidde på hele 485 km med batteriet på 64 kWh. Ser man på WLTPs testsyklus ‘urban’ er Niro Electric kapabel til å kjøre opp til hele 615 km. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80%, heter det i en pressemelding fra Kia.

Niro Electric er en crossover med tøff og sporty design, godt med plass og praktiske egenskaper. Batteriet på 64 kWh pares med en motor på 150 kW (204 hk), 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7.8 sekunder. Den mindre batteripakken på 39.2 kWh leveres med en 100 kW (136 hk) motor, med samme dreiemoment. Som sine hybrid-søsken leveres Niro Electric med forhjulstrekk.

Niro Electric er meget godt utstyrt, og kommer med flere teknologier som forbedrer batterieffektivitet og rekkevidde, blant annet regenerering ved bremsing, Coasting Guide Control (CGC), og Predictive Energy Control (PEC). Teknologiene er koblet til navigasjonssystemet og tar hensyn til kommende svinger og topografiske endringer, og foreslår når fører bør slippe gass og bremse for å samle ekstra energi til batteriet.