Sentinel: Range Rover panservogn

Land Rover Sentinel panservogn

Nyeste versjon av Range Rover Sentinel har fått mer trøkk, bedre klatreegenskaper og forbedret passasjersikkerhet. Og den tåler granatangrep.

5.0-liters turbomatet V8 bensinmotor med 380 hk gir 40 hk mer kraftoverføring sammenlignet med den tidligere V6-bensinen, og sørger for at den pansrede SUV-modellen har enestående Range Rover-ytelse i alle typer terreng.

Sentinel har over ett tonn armert stål og glass og akselererer fra 0 til 100 km/t på 10,4 sekunder, med topphastighet på 193 km/t.

Land Rover Sentinel panservognDen pansrede Sentinel byr likevel på god komfort. Bilen er designet og konstruert av Land Rover Special Vehicle Operations og bygd på SV Technical Center i Warwickshire i England.

Kjernen består av en beskyttet celle som er fullt sertifisert for skuddsikkerhet og eksplosjoner. Det forbedrede karosseriet er konstruert for å motstå moderne og ukonvensjonelle former for angrep, inkludert granater.

Krysser dypt vann

Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations, sier: ­­- Range Rover Sentinel leverer beskyttelsen og sikkerheten som kreves av våre VIP-klienter. Den kraftigere 5,0-liters turbomatede V8-motoren og en ny design sørger for økt ytelse og passasjersikkerhet.»

Chassis, fjæring, bremser og elektroniske stabiliseringssystemer er optimert for å beholde Range Rovers dynamiske kjøreegenskaper på veien. Bilen kan krysse dypt vann og utfordrende terreng. Kjøretøyet kan kjøre over 50 mil i 80 km/t med et skadet dekk.

Dokumentluke

Sentinel har pansret glass for å beskytte passasjerene mot angrep. Andre sikkerhetssystemer inkluderer muligheten for et spesielt vindu foran som kan senkes maksimalt 150 mm for f.eks. dokumentlevering, og en utvendig høyttaler som gjør at passasjerene kan varsle folk utenfor kjøretøyet uten å forlate det sikre miljøet. Sirene og nødlys er også tilgjengelig.

Land Rover Sentinel panservogn

Interiøret har Land Rovers nyeste Touch Pro Duo infotainment-system med to høyoppløselige berøringsskjermer på 10 tommer.

Med nyeste Range Rover designelementer utvendig, inkludert LED-belysning, er Sentinel nå tilgjengelig med tilvalget Black Pack med svarte detaljer for et enda mer raffinert utseende.