Sjekk ut BMWs futuristiske flaggskip

BMW Vision iNEXT er en visjonær studiemodell av BMWs neste elektriske flaggskip. I 2021 starter serie-produksjonen av den endelige modellen. I mellomtiden får vi glede oss over en BMW fremtid som unektelig ser svært spennende ut.

Da BMW i3 og BMW i8 ble lansert for verden i 2013, markerte det starten på en helt ny retning for BMW. Studiemodellen BMW Vision iNEXT vitner om at det tyske selskapet står overfor et nytt veiskille på en rekke områder – ikke minst for de autonome egenskapene.

BMW Vision iNEXT er designet for hvordan vi ønsker å bevege oss rundt i fremtiden. Noen elementer er dermed visjonære, mens andre er noe mer virkelighetsnære. Hvilke elementer som blir med hele veien til den endelige modellen, får vi svar på i 2021. Da starter serieproduksjonen på BMW sin fabrikk i Dingolfing i Tyskland.

Visjonen i stort SUV-format
BMW Vision iNEXT måler 5055 mm i lengden, 1690 mm i høyden og 2062 mm i bredden. Med andre ord er de tekniske målene litt større enn den helt nye generasjonen BMW X5, som snart lanseres. Dimensjonen til studiemodellen sørger både for et romslig interiør og plass nok til en rekke nye tekniske installasjoner.

Eksteriørdesignen preges av skarpe linjer og kurver. Lyktene foran og bak er smalere enn noen gang. Den erketypiske nyregrillen har fått en ny design og fungerer som et panel for de mange sensorene som tas i bruk. Store glassflater sørger for mye lys inn i kupéen. Fordørene og bakdørene åpnes hver sin vei, slik som på dagens BMW i3.

Interiøret vitner om at BMW ser på fremtidens bil som både en kjøremaskin og et oppholdssted. Store digitale skjermer møter stramme linjer inspirert fra moderne møbler. Overflatene i interiøret består av både myke tekstiler og harde materialer, og fungerer som touch-flater som kontrollerer en rekke ulike systemer.

Å kjøre eller ikke kjøre
Skal vi fortsatt kjøre selv i fremtiden, eller skal vi kjøres? Det er bare ett av de mange spørsmålene bilfabrikantene gjerne diskuterer når spådomskulen kommer på bordet. BMW Vision iNEXT åpner for begge deler. I «Boost-moduset», er det føreren som sitter i førersetet for de dynamiske egenskapene og hersker over de elektriske kreftene, mens i «Ease-moduset» tar den autonome teknikken over. Da trekkes ratt og pedaler også delvis inn i interiøret og infotainment-systemet blir mer rettet mot underholdning.

Selv om noen av egenskapene i BMW Vision iNEXT er tilsynelatende preget av å være veldig fremtidsorienterte, så vil de autonome egenskapene spille en større rolle i 2021 enn hva vi er vant med i dag.

– iNEXT-prosjektet er en viktig hjørnesten for BMWs fremtid. Dette er vårt neste flaggskip, og bilen vil bli styrende for alle våre kommende modeller, så vel som for hele selskapet, sier BMW Group’ s øverste sjef, Harald Krüger.

25 ladbare biler i 2025
I 2025 vil BMW Group tilby hele 25 elektrifiserte modeller, hvorav 12 vil være helelektriske. BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsningen på elektrifiserte biler.