SSZ – innovativt lydsystem fra Kia

Kia Motors Corporation viser nå neste generasjon av teknologien Separated Sound Zone (SSZ) som gir et lydbilde skreddersydd til passasjerenes individuelle behov.

SSZ er en lydisolerende teknologi som gjør at fører og passasjer kan høre musikk eller snakke i telefonen, uten at dette forstyrrer de andre i bilen. Høyttalerne har teknologi som benytter vitenskapelig prinsipper for å redusere eller øke nivå på lydbølger. Dette nøytraliserer overlappingen av lyder som høres i hvert sete, og skaper den samme effekten som eksisterende støyskjermingsystemer men uten behov for hodetelefoner.

Låter for hver enkelt passasjer

“Fremtidens kunder vil etterspørre mer spesialtilpassede muligheter for underholdning i bilene. Med teknologiske innovasjoner som Separated Sound System tror jeg vi vil gjøre bilene våre mer komfortable og attraktive», sier Kang-duck Ih, Research Fellow på Kias NVH forskningslaboratorium.

I dag velger man gjerne hodetelefoner for å høre på sin egen musikk uten å forstyrre de andre i bilen. Men dette er ikke ideelt når man skal snakke med sine medpassasjerer. I en bil utstyrt med SSZ-teknologi kan alle koble til sin smarttelefon via Bluetooth, og høre på sin egen musikk uten at de andre blir forstyrret, samtidig som det er mulig å snakke sammen.

Eliminerer førervarslinger

Lyd fra telefonsamtaler kan også isoleres, selv når man benytter hands-free. Den banebrytende teknologien eliminerer også unødvendige lyder for passasjerene som navigasjon eller andre varsler, samtidig som disse er hørbare for fører. Veldig praktisk om man for eksempel har med seg sovende barn i bilen.

Separated Sound System-teknologien har vært under utvikling siden 2014, og det produksjonsklare systemet forventes i løpet av ett til to år.